zondag 24 januari 2016

Deze uitgemergelde straathond kreeg een unieke tweede kans ( foto's voor en na )
Deze verwaarloosde straathond doolde door de straten van een klein Bulgaars dorpje en dreigde afgemaakt te worden. Toen dierenorganisatie Rudozem Street Dog Rescue dat nieuws vernam, stelden vrijwilligers alles in het werk om het beestje te redden. Nu, anderhalf jaar later, is duidelijk wat voor een prachtig dier in die uitgemergelde straathond schuilde.

Anderhalf jaar geleden lanceerde het stadsbestuur van het dorpje een oproep om het dier te vangen en te laten afmaken. Ze vreesden namelijk dat het teefje ziektes zou verspreiden. Haar pels was uitgevallen en haar huid was in ontzettend slechte toestand. Een wanhopige oproep via Facebook aan de organisatie Rudozem Street Dog Rescue redde haar leven.

Oprichtster Diane Rowles doet het bijzondere verhaal van de hond. "Een nieuwsartikel riep op om het beestje te vangen. Op de foto's die erbij stonden, zagen we meteen dat het dier verwaarloosd en mishandeld was. Dus sprongen de medewerkers van de organisatie in de auto om 70 kilometer naar het bewuste dorpje te rijden. Dankzij tips van de inwoners lokaliseerden ze het teefje snel."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten