dinsdag 5 januari 2016

Halleluja :Weer 8 beren gered uit de 'Hel' van de berengalindustrieVietnam: Weer 8 beren gered
GOED NIEUWS: ALWEER WORDEN ER 8 GALBEREN BEVRIJD.

€œAfgelopen week hebben onze kollega's van Animals Asia weer een tweedaagse reddingsactie gehouden om weer 8 galberen van galboerderijen in de Vietnamese provincie Quang Ninh te bevrijden. Dit naar aanleiding van een verordening van de Vietnamese Premier, waarin staat dat de provincie de berengal-industrie moet beeindigen en dat ze Animals Asia moet toestaan om de dieren te bevrijden. Vervolgens werden zij naar het reservaat van Animals Asia bij Tam Dao gebracht. Daar zullen de beren kunnen herstellen en hun nieuwe leven beginnen in een omheind terrein in de open lucht, in gezelschap van 139 beren die al eerder uit de berengal-industrie gered werden.

Deze laatste onderneming volgt op verscheidene reddingsacties van beren uit Quang Ninh, die de afgelopen maanden hebben plaats gevonden. Tot nu toe heeft Animals Asia dit jaar 24 beren uit Quang Ninh en 8 beren uit andere provincies bevrijd, met de steun en de hulp van het Vietnamese Departement van Bosbescherming en de plaatselijke autoriteiten. Lees meer>>>>>

Men neemt aan dat de overgrote meerderheid van de tot nu toe bevrijde beren het pijnlijke aftappen van hun gal hebben moeten ondergaan. Veel beren-eigenaren beweren dat ze de jonge beren alleen maar houden om de illegaliteit van de handel in berengal te omzeilen, maar er zijn aanwijzingen dat het aftappen van de gal helaas nog steeds gebeurt. Hoewel het in Vietnam bij wet verboden is om berengal te kopen of te verkopen, gaat de handel nog altijd door. Maar aangezien het aantal galberen vorig jaar gedaald is van bijna 2.000 naar 1.245, is het zo goed als zeker dat de markt voor gal-producten sterk afneemt.

De steun van de Premier voor deze redding is het resultaat van een wereldwijde campagne van Animals Asia om de beren die in Halong Bay gevangen zaten te redden. De Premier reageerde op die campagne door erin toe te stemmen dat de hele provincie galberen-vrij zou worden gemaakt, en Animals Asia kreeg het groene licht om tot bevrijding over te gaan.


Oorspronkelijk was bepaald, dat alle reddingsacties voor eind september voltooid moesten zijn, maar doordat een aanzienlijk aantal boeren aanvankelijk weigerde hun beren af te staan en de autoriteiten van Quang Ninh deze zomer met hevige overstromingen te maken hadden, is er wat vertraging ontstaan.
Na de reddings-operatie van deze week, blijft er nog maar eén eenzame beer achter in Quang Ninh, in het district Uong Bi. Men denkt dat de eigenaar op het ogenblik op reis is, maar de autoriteiten blijven erop vertrouwen dat deze laatste beer spoedig ook beschikbaar zal worden gesteld om door Animals Asia meegenomen te worden.
Tuan Bendixsen, Directeur van Animals Asia Vietnam, sprak de volgende woorden: Geweldig wat hier tot stand is gebracht! Acht beren uit 7 boerderijen gered, en daarmee is het eind in zicht! Quang Ninh is nog maar eén beer verwijderd van de status van galbeervrije provincie€™. De redding van deze beren kan grote gevolgen hebben, niet alleen voor ons, maar voor heel Vietnam, dat steeds meer de reputatie krijgt van een land dat werkt aan het welzijn van zijn dieren. En dat is positief, want laten we vooral niet vergeten dat in dat land grote wantoestanden heersten met gruwelijke wreedheden en beren die in grote aantallen stierven!


Onze aanhangers hebben ons geholpen dat besef tot de wereld te laten doordringen, en de autoriteiten hebben ernaar geluisterd en er positief op gereageerd. Onze vrienden blijven, dwars tegen alle weerstand in die er ook is, onverminderd stand houden teneinde alle beren in de provincie door ons te laten bevrijden. Ze hebben ons geruggesteund bij onze weigering om het redden van de beren op te geven!

Onze lijfspreuk is: €œWe gaan door tot het afgelopen is met de wreedheden en die woorden waren de drijfveer van de reddingsacties die gedurende de zomer en de herfst van dit jaar door ons fantastische team zijn uitgevoerd. We hebben beren bevrijd, soms een of twee per keer, tot soms wel 13 dieren bij een reddingsactie, en nu zijn er nog 8 beren bijgekomen. Onze aanhangers kunnen gerust zijn: we gaan terug voor die laatste beer, en ons doel is en blijft: HET HELE LAND GALBEREN-VRIJ MAKEN! En...we zeggen het nog maar eens: uw steun is daarbij onmisbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten