zondag 3 januari 2016

Mallorca stopt met stierenvechten: Jaarlijks 60.000 dieren mishandeld tijdens 'feesten' ? in Spanje
CAS InternationalOVER CAS NIEUWS DONEER DONEER VIA SMS

Mallorca beëindigt het stierenvechten

© Mallorca Sense Sang
© Mallorca Sense SangHet einde van het stierenvechten komt steeds dichterbij op de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen! Dankzij de campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed) hebben de autoriteiten van Mallorca zichzelf en het eiland tegen het stierenvechten verklaard. Deze uitspraak kwam na een stemming met 20 stemmen vóór van de politieke partijen Podemos, Més per Mallorca, PI en PSIB, 8 tegenstemmen van de PP en 2 onthoudingen. De volgende stap is de Balearen stierenvechtvrij te laten verklaren. Met een verbod zouden de Balearen de derde deelstaat in Spanje worden die het stierenvechten verbiedt. Lees meer >

Europese subsidies stierenvechten

Eerdere actie van CAS in Europees Parlement © CAS International
Eerdere actie van CAS in Europees Parlement © CAS InternationalIn november vroegen we u om tot actie te komen om de Europese Ministers van Financiën te vragen een einde te maken aan de Europese subsidiëring van het stierenvechten. Op 13 november zou dit onderwerp besproken worden nadat het Europees Parlement had gestemd voor een einde van het subsidiëren van het stierenvechten.Helaas is er besloten om de subsidies van het stierenvechten niet mee te nemen in de stemming voor het budget van de Europese Unie voor 2016. We gaan onverminderd door zodat er in 2016 wel een besluit wordt genomen over deze kwestie!We willen iedereen bedanken die de actie heeft gesteund en de petitie voor het einde van de Europese subsidies heeft getekend en verspreid!

Documentaire Santa Fiesta

Toro de la Vega © CAS International
Toro de la Vega © CAS International
Jaarlijks worden er zo'n 60.000 dieren mishandeld tijdens feesten in Spanje. Het gaat hier om feesten die worden gehouden ter ere van een heilige, de zogenaamde patroonsfeesten. Santa Fiesta (Heilig Feest) is een documentaire die deze wreedheden tijdens de religieuze feesten in Spanje in beeld brengt. Deze documentaire wordt gemaakt door de Spaanse documentairemaker Miguel Ángel Rolland.
CAS International is erg blij met de komst van een documentaire die deze kant van het Spaanse feest laat zien. CAS behoort bovendien tot de hoofdsponsoren van de documentaire. De documentaire behandelt twaalf feesten waarmee de variëteit en herkomst van dierenleed voor de verering van een heilige getoond wordt.
Houd onze website in de gaten voor de laatste nieuws omtrent Santa Fiesta.

 

CAS International wenst u een gelukkig 2016

© CAS International
© CAS International

CAS International

(Comité Anti Stierenvechten)

Nederland
Postbus 1312, 3500 BH Utrecht
Tel: +31 30 230 00 93
RSSYoutubePintrestFlickrLinkedinFacebookTwitter
CASCBFANBIE-mail: info@cas-international.org
Website: www.cas-international.org
© 2013 CAS International | meld u af van deze nieuwsbrief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten