zaterdag 9 juli 2016

Burgemeester Pamplona noemt het wrede 'Running of the Bulls' niet meer van deze tijd ( Video's en veel foto's )

https://www.dropbox.com/sh/c2dsijw97k59ko0/AADFEI5zelbbU4V9upeTVx-Za?dl=0&preview=Pouring+blood+1.mp4

Burgermeester van Pamplona toont steun aan anti-stierengevecht protesteerders, roept inwoners op het festival te 'heroverwegen'
 
 
 
Vegan chocolade in stierenvorm is op weg naar de burgemeester van Pamplona, Joseba Asirón, met dan aan PETA UK, nadat hij de anti-stierengevecht demonstratie van de organisatie als (foto's hieronder) "eerlijk en gepast" verklaarde. Toen hij gisteren reporters sprak over de toekomst van het beruchte stierenrennen-festival van de stad, zei de burgemeester dat "dit een debat is dat vroeg of laat gevoerd moet worden. Om een zeer simpele reden, en dat is het feit dat het baseren van een festival op het lijden van een levend wezen in de 21ste eeuw iets is wat op zijn minst heroverwogen moet worden".
 
  
 
Als reactie zei de directeur van PETA UK, Mimi Bekhechi, "Dieren verdienen ons respect en onze bescherming, niet een plaatsing in een arena waar ze worden gemarteld en neergestoken in de naam van zogenaamd vermaak. Stierenvechten is een ouderwetse traditie en we kijken ernaar uit dat Pamplona zich bij de meer dan 100 Spaanse steden en dorpen voegt die het inmiddels hebben verbannen".
 
  
Op dinsdag gooiden meelevende supporters van over de hele wereld liters 'bloed' over zich heen voor het gemeentehuis van de stad, om zich uit te spreken tegen het doden van 48 dieren tijdens het jaarlijkse San Fermín festival. De actie, georganiseerd door PETA UK en de Spaanse organisatie AnimaNaturalis, vond plaats op de vooravond van het stierenrennen waarbij tientallen stieren verwond en gemarteld worden wanneer ze door de smalle straten van Pamplona struikelen, op weg naar een gewelddadige dood in de stierengevecht arena van Pamplona.
 
Bron: www.peta.nl

1 opmerking: