dinsdag 5 juli 2016

Na 150 jaar sluit dierentuin Buenos Aires haar deuren ' is niet meer van deze tijd '
Dierentuin Buenos Aires zet kooideuren open 

Foto: Flickr/Hernán Piñera
 
 
Na bijna 150 jaar sluit de dierentuin van Buenos Aires haar deuren. Na het sluiten van de dierentuin zal het park heropenen als ‘educatief centrum’. Volgens de Argentijnse minister van Modernisatie is dieren in gevangenschap 'niet meer van deze tijd'.

De sluiting moet andere dierentuinen inspireren om een soortgelijke keuze te maken, waarbij minder dieren achter de tralies zitten en de focus ligt op duurzaamheid en milieu.
Of de dierentuin zelf niet meer achter het concept ‘dierentuin’ staat, of dat de sluiting te maken heeft met eerdere schandalen rondom dierenwelzijn in Buenos Aires Zoo, is niet helemaal duidelijk. Persbureau Reuters linkt de sluiting aan de slechte publiciteit die de dierentuin de laatste jaren kreeg. Onder andere toen drie en een half jaar geleden een ijsbeer overleed na een hittegolf. Volgens de Britse krant The Guardian is de burgemeester van Buenos Aires, Horacio Rodríguez Laretta, positief over de sluiting, omdat ‘gevangenschap’ niet de manier is om met dieren om te gaan.

De 2500 dieren zullen vanaf volgende maand worden overgebracht naar natuurreservaten waar ze zelfstandig kunnen overleven. Een aantal oude en zwakke dieren blijven voorlopig in verband met hun eigen veiligheid in de dierentuin. Wel zullen de leefomstandigheden voor deze dieren sterk verbeterd worden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten