dinsdag 5 juli 2016

Idioten die in Canada op de rug van een eland sprongen krijgen zware boete ( video )In Canada lachen ze niet met dierenrechten, zeker niet als die dieren elanden zijn. Twee mannen die op de rug van een rendier sprongen terwijl het dier stond te drinken, en het filmpje op Youtube postten, worden binnenkort vervolgd. De aanklachten zijn pesterij, poging tot het vangen van wilde dieren en pesterij van wilde dieren met behulp van een boot. Er hangt de Canadezen een boete tot 100.000 dollar boven het hoofd.

 
Twee mannen staan binnenkort in Canada terecht voor dierenmishandeling. Eén van de mannen had een drinkende eland achtervolgd met een bootje en sprong er daarna op, om er even op te rijden en er vervolgens af te vallen. De andere man filmde het geheel en zette het op Youtube. Wolftracker, een Canadese dierenwelzijnsorganisatie, vond het filmpje en sloeg het op voordat de beschuldigde mannen het offline konden halen.

De Canadese dierenbescherming, die de wilde dierenpopulatie liefst gerust gelaten ziet, vond het filmpje via Wolftracker, en vroeg verder onderzoek. Nu zijn de mannen die het filmpje maakten, gevonden en worden ze vervolgd.

De Canadese wetgeving is heel streng voor dierenmishandelaars. De minimumstraf is 345 Canadese dollar, de maximumboete 100.000. Omdat ze op het dier probeerden rijden, worden ze vervolgd voor pesterij, met de verzwarende omstandigheid van de boot die ze gebruikten om bij het dier te komen.
Daarnaast moeten ze zich ook verantwoorden voor poging tot het vangen van een wild dier en jagen, hoewel ze niet de bedoeling hadden om de eland neer te schieten. 'Opjagen' is namelijk ook jagen volgens de Canadese wet.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten