donderdag 28 juli 2016

TenBoma DUTCH : Rangers met militaire opleiding om wildlife criminaliteit te bestrijden ( video )Bron: www.ifaw.org

De invoering van systemen en technologieën voor de preventie van olifantenstroperij in Afrika is soms gecompliceerd. Daarom is er bij sommige aspecten van ons baanbrekende tenBoma-programma, een samenwerkingsverband met de Kenya Wildlife Service (KWS), behoefte aan speciale expertise. Die wordt geleverd door experts met een achtergrond in speciale operaties en inlichtingwerk. Zij werken nauw samen met de mensen van de KWS, die uiteindelijk de verantwoordelijkheid over het programma voor de lange termijn zullen overnemen.
 
Het is een omvangrijk proces, waarin duizenden, zo niet tienduizenden uren worden geïnvesteerd: voor training, uitrusting en begeleiding. Maar al die uren leveren nu al bruikbare resultaten op.
 
Op dit moment is er een klein team van experts actief binnen de gelederen van de KWS. Eén van hen werkt nauw samen met het inlichtingenteam dat vanuit het hoofdkantoor in Nairobi opereert, anderen werken in het veld samen met rangers die werkzaam zijn in Tsavo East National Park. Onze twee kampen werken dagelijks samen om ervoor te zorgen dat de mensen en systemen die de gegevens aanleveren naadloos samenwerken met de analysetechnologie.
Hoe dit allemaal bijdraagt aan een betere bescherming van de olifanten, is soms moeilijk te overzien.
Daarom hebben we deze korte video gemaakt, om voor het publiek inzichtelijk te maken hoe dit totale proces wildlife criminaliteit voorkomt en bestrijdt. (Dit is uiteraard een simulatie; in deze beelden worden niet echt olifanten afgeschoten, maar we vonden het nodig om de harde realiteit van de situatie in beeld te brengen.)
Houd deze plek in de gaten voor nieuwe berichten over mijlpalen binnen het tenBoma-programma.
--FC
Lees meer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten