maandag 25 juli 2016

Wij blij en de bij blij :Het gif imidacloprid in de glastuinbouw verboden en zomer tips


Het lekkerste duurzame nieuws
Bekijk hier de online versie
Header - Logo

Nieuwsbrief 21 juli 2016
Wij blij en de bij blij!
   
Mooi nieuws voor bijen, vlinders en zweefvliegen! En zeker ook niet in de laatste plaats voor onszelf en onze voedselvoorziening: het gebruik van het gif imidacloprid in de glastuinbouw is nu tijdelijk verboden! Al jarenlang hebben wij hiervoor in de politiek gestreden.

Toch zijn we er nog lang niet. Veel andere zeer schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn nog steeds overal verkrijgbaar, en tijdelijk is niet definitief. Samen met telers, leveranciers van bestrijdingsmiddelen en de retail willen wij een actieplan opstellen om giftige bestrijdingsmiddelen terug te dringen.
meer
Zomerse inspiratie
   
Zomer! Licht, fruit, salades, picknick, hapjes met vrienden, lekker lang buiten zitten eten. Laat je inspireren op ons Pinterestboard!
Lees meer
Verantwoord uit eten
   
Ook duurzame strandtenten vind je nu op onze duurzame restaurantkaart. Maar de lijst is vast nog niet compleet. Welke van jouw favo tentjes mis je nog? Mail ons op goedeten@natuurenmilieu.nl.
Lees meer
Veggie App
   
Benieuwd wat het uitmaakt als je vanavond vlees overslaat? De Veggie App laat je per keer zien hoeveel je bespaart op CO2, land- en watergebruik, en dierenlevens. En dat per stukje vlees. Elke keer overslaan is winst!
Lees meer
Test je kennis!
   
Je weet dat het niet goed is. Maar weet je ook hoeveel geld je ermee kunt besparen? En aan de uitstoot van hoeveel auto's de milieubelasting ervan gelijk staat? Test jezelf met de voedselverspillingsquiz!
es m
koe
Straks 'n vleestaks?
   
"Belast vlees, net als sigaretten en alcohol, met een taks waardoor de consumptie er van ontmoedigd wordt." Dat zegt een expert van de VN.

Lees meer
FTYP
 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten