zaterdag 2 juli 2016

Het wil maar geen zomer worden: Daarom voor u een zonnig verhaal

Nieuwsbericht van www.ifaw.org


Een Aziatisch olifantenkalfje van zo'n twee maanden oud is gered bij het dorp Chessa in Arunachal Pradesh en opgenomen in het Wildlife Rescue Centre van het IFAW en de Wildlife Trust of India.
Het kalf was door een plotselinge overstroming op 16 juni gescheiden geraakt van zijn geboortekudde. Het werd gered door dorpelingen en eerstelijns bosbeheermedewerkers, en voor stabilisatie overgebracht naar Itanagar Biological Park.
 
Het hoofd natuurbeheer van Arunachal Pradesh bepaalde vervolgens dat het kalf naar het CWRC zou worden overgebracht voor rehabilitatie. Hiervoor werd de mobiele veterinaire dienst (MVS) van IFAW-WTI ingeschakeld. http://www.ifaw.org/united-states/our-work/animal-rescue/wildlife-rescue-centers-india
 
"Het kalf bleek in relatief goede gezondheid te verkeren toen ik het onderzocht in het Biological Park,” aldus Jahan Ahmed, de MVS-dierenarts die toezicht hield op het transport van het kalf van Arunachal naar Assam.
 
Het werd voor vertrek verdoofd en na aankomst in de crèche voor grote dieren onder observatie gehouden. Daar kreeg het oraal vocht toegediend en flesvoeding.
De volgende ochtend mocht het kalfje kennismaken met de andere olifantjes die in het centrum met de hand worden grootgebracht.
Het geredde kalfje maakt kennis met de andere olifantjes die in het Wildlife Rescue Centre worden grootgebracht.Het geredde kalfje maakt kennis met de andere olifantjes die in het Wildlife Rescue Centre worden grootgebracht.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten