dinsdag 13 december 2016

Australië’s meest idiote idee ooit .........'Boom goes the reef' ( petitie )VIA DEZE LINK KUNT U DE FOTO VERGROTEN

Ze zijn van plan een smerige kolenmijnen en havens te bouwen, precies naast het magische Groot BarrièrerifHet is een absurd plan, maar wij kunnen het tegenhouden. 

De Australische overheid wil een lening van $1 miljard uitgeven voor de bouw van enorme kolenmijnen en havens dat het leefgebied van schildpadden en tropische vissen zou kunnen vernietigen. Voor het zover is moet een onafhankelijk panel de lening goedkeuren. Dit panel heeft nog nooit met publieke druk te maken gehad.  

Laten wij daar verandering in brengen. Laten wij deze rif-roof wereldwijd onder de aandacht brengen met een miljoen handtekeningen en een enorme campagne in de Australische media -- voeg jouw naam toe: 

Klik hier om het Groot Barrièrerif te redden


Het Rif is één van de natuurlijke wonderen van onze planeet, maar sterft in rap tempo af. Volgens wetenschappers wordt het letterlijk doodgekookt, in water dat door klimaatverandering is opgewarmd. Deze kolenmijnen zijn zo gigantisch dat opwarming een nog groter probleem zal worden -- voor het rif en voor ons allemaal!

De Australische overheid doet een wanhopige poging om banen te creëren, maar onderzoeksrapporten laten zien dat de belastingbetaler $680.000 neerlegt voor elke baan die gecreëerd wordt. Het is het meest idiote idee ooit.    

Het is erop of eronder voor de rif-rovende kolenmijnen: het bedrijf achter het plan zit diep in de schulden en zonder deze lening kan ze het financieel niet meer rondbreien. Laten wij dit tegenhouden -- voeg nu jouw naam toe:  

Klik hier om het Groot Barrièrerif te redden

Avaaz heeft keer op keer campagne gevoerd tegen de financiering van deze kolenmijnen! Dit zou de laatste keer kunnen zijn -- laten we dit gevecht voor eens en voor altijd winnen, voor onze planeet en onze toekomstige generaties. 

Met hoopvolle groet,

Oliver, Danny, Mais, David, Andrew, Alice en het hele Avaaz-team

PS -- Elke handtekening telt! Teken hier.
MEER INFORMATIE

Overlijdensbericht Groot Barrièrerif: overleden na slepende ziekte (Het Laatste Nieuws)
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2922980/2016/10/15/Overlijdensbericht-Groot-Barriererif-Overleden-na-slepende-ziekte.dhtml

IN HET ENGELS

Great Barrier Reef Hit by Worst Coral Die-Off on Record (New York Times)
http://www.nytimes.com/2016/11/29/world/australia/great-barrier-reef-coral-bleaching.html

Adani coal mine: green groups fume over plan for $1b federal loan (The Guardian)
https://www.theguardian.com/business/2016/dec/03/adani-coal-mine-green-groups-fume-over-plan-for-1b-federal-loan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten