Translate

vrijdag 23 december 2016

YES! We did it....de Noordpool permanent beschermd verklaard ( video en 4 foto's )



Lieve lezers van mijn blog, ik wens jullie fijne feestdagen en een gelukkig, gezond 2017

Nieuwsbericht:www.greenpeace.nl

Vlak voor de feestdagen komt president Obama met een cadeau waar de Kerstman een puntje aan kan zuigen. Samen met de Canadese premier Trudeau heeft hij grote delen van de Noordpool permanent beschermd verklaard. Oliebedrijven als Shell moeten wegblijven en inheemse volkeren kunnen rustiger ademhalen. Zonder u was dit niet mogelijk geweest! Wij schreeuwen dit fantastische nieuws graag van de daken! Zo ook op Facebook. Bekijk en deel de post als je net zo blij bent als wij.





Zege voor het klimaat
Al jaren azen Shell & co op de olie- en gasvoorraden onder het poolijs. Vorig jaar nog wisten we, samen met miljoenen mensen, Shell uit het Noordpoolgebied te verjagen. Dat Obama en Trudeau nu permanent de deur dichtdoen, is niet alleen een zege voor de natuur en de bewoners van het gebied, maar ook voor het klimaat. Om de klimaatcrisis te bestrijden, mógen we helemaal geen nieuwe fossiele bronnen aanboren.


We zijn er nog niet
Hoewel grote delen van de Noordpool nu zijn beschermd, staat oliebedrijf Statoil in de startblokken om te boren in het Noorse deel van het Noordpoolgebied. Greenpeace heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen de Noorse staat om dit te voorkomen. Dit nieuws uit Noord-Amerika geeft goede moed! Deel dit succes en laat dit een goed voorbeeld zijn voor de Noorse staat.



Laat iedereen dit fantastische nieuws horen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten