donderdag 1 december 2016

Costa Rica zwaar getroffen door orkaan: Mensen ontvangen hulp dieren niet droogvoer dringend nodigMedicijnen, behandelmateriaal, droogvoer dringend nodig

Berghem/Costa Rica: Ze waren er niet op voorbereid. Logisch ook Costa Rica ligt niet in een regio waar natuurgeweld zoals orkanen voorkomen. Toch gebeurde het met orkaan ‘Otto”. DE tropische storm zorgde voor veel overlast waarbij vooral de regio Limon zwaar getroffen werd. Negen mensen vonden de dood tijdens het geweld en veel huizen zijn met de grond gelijk gemaakt.De Nederlandse Stichting Dierenhulp die sinds 2014 actief is met veterinaire hulp en zorg is vanaf het moment dat het veilig genoeg was volop bezig met het bieden van zorg en hulp. Mensen ontvangen hulp van organisaties ter plekke maar de dieren van die mensen kunnen nergens heen.
“ We hebben dringend behoefte aan behandelmaterialen, medicijnen en droogvoer. Ter plekke werken de vrijwilligers zich uit de naad om de eerste nood te verhelpen. Modder, omgewaaide bomen, wrakhout en veel puin bemoeilijken de zaak enorm.” Is de reactie van Voorzitter Mark Vos van Stichting Dierenhulp.

Er is vooral behoefte aan de genoemde producten. Lokaal stuurde een importeur van voer al 377 kg droogvoer maar er is een schrijnend tekort aan behandelmateriaal en medicatie. Wilt u de Nederlandse vrijwilligers een hart onder de riem steken en een steentje bijdragen maak dan een donatie over op bankrekening NL47 RABO 0373410700 of ga naar de internetsite www.dierenhulp.nl

Stichting Dierenhulp is een organisatie die al 20 jaar met enkel vrijwilligers werkt en geen directeuren of betaalde functies kent. Ook zijn donaties aftrekbaar voor de belastingdienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten