dinsdag 27 december 2016

Potver! Dode en zwaar vermagerde pony's bij dierenbeul in beslag genomen

Dierenpolitie aan het woord:

Omstreeks 12:20 uur, kreeg onze taak accenthouder dierenpolitie, de melding om te gaan naar een wei aan de Zuiddijk te Langeweg. Hier zouden twee pony’s in de wei staan waarvan er 1 vermoedelijk overleden was en de ander sterk vermagerd was.

Ter plaatse trof onze collega inderdaad een overleden shetland pony aan. Deze pony was de avond ervoor uitgegleden en weer overeind geholpen maar is direct weer gevallen en blijven liggen. Er is verzuimd direct een dierenarts te bellen. De dierenarts werd gebeld door onze collega ter plaatse, echter was de pony al overleden voordat de dierenarts ter plaatse kon zijn. De dierenarts is veel te laat ingeschakeld en de pony heeft dus niet de zorg gekregen welke hij nodig had.

De tweede pony was duidelijk veel te mager. De heupbeenderen staken uit en de ribben waren duidelijk voelbaar. Er was weinig spierweefsel voelbaar. Dit zijn allemaal signalen die erop wijzen dat de pony veel te mager was. Ook de dierenarts welke ter plaatse is geweest vond de pony veel te mager en was van mening dat de nodige zorg onthouden was aan de dieren.
In overleg met de Officier van Justitie is besloten de magere pony in beslag te nemen en er wordt een proces verbaal opgemaakt tegen de eigenaar/houder van de pony’s. #polrsd #dierenpolitie ^JDR


Geen opmerkingen:

Een reactie posten