zondag 25 december 2016

Kerstcadeautjes voor de dieren in Wildpark Anholter Schweiz ( Schattige video en foto's )Het kerstfeest gaat niet ongemerkt aan de beesten in Wildpark Anholter Schweiz voorbij. Onder meer de wasberen en ezels konden zich tegoed aan speciaal gevulde cadeaus en kerstbomen in het Wildpark vlak over de grens bij Dinxperlo.


"In de voerronde met de dierverzorgers brengen we de dieren allemaal cadeautjes", vertelt Patrick Rutjes van Wildpark Anholter Schweiz. De ezels en schapen krijgen een echte kerstboom met wortels en appels in hun verblijf, maar er worden ook echte cadeautjes uitgedeeld. "Dat ligt er aan per dier wat er in de pakjes zit", aldus Rutjes. "Bij de wasberen doen we allerlei lekkers in als fruit, vis en garnaaltjes. Alles wat ze lekker vinden voor kerst."

Het geven van cadeautjes aan de dieren is geen unicum. "Als gedragsverrijking doen we het weleens vaker", vertelt Rutjes. "Maar nu hebben we het in kerstinpakpapier ingepakt. We proberen heel wat dieren cadeautjes te geven, maar allemaal gaat waarschijnlijk niet lukken."

Foto: REGIO8

http://www.anholter-schweiz.de/nl/  De link naar het Wildpark en foto's van het wildparkFoto hieronder uit eigen archiefGeen opmerkingen:

Een reactie posten