donderdag 8 december 2016

Een kerstwens: Voedsel voor 500 achtergelaten honden in Oost-Oekraïne in 6 ontroerende foto's

Bron: www.dierennood.nl

Help de zwerfhonden in het oorlogsgebied van Oost-Oekraïne. Speciaal Kerst-project.
We zien het niet zoveel meer in de kranten of op de televisie, maar de situatie in Oost-Oekraïne is helaas nog steeds niet verbeterd.
En al helemaal niet voor de vele zwerfdieren die daar nog steeds in een niemandsland tussen de strijdende partijen ronddwalen.
Regelmatig wordt er nog gevochten en dan moeten de zwerfdieren weer snel een schuilplek opzoeken.

Voedsel is vrijwel nergens meer te vinden en er zijn voor de veelal achtergelaten honden en katten ook geen mensen meer die hen willen en kunnen helpen.
Toch zijn er een paar heel moedige vrijwilligers van de kleine maar zeer gespecialiseerde Duitse stichting: AW2-Tierhilfe, die in de verlaten straten van het door oorlog getroffen Donetsk in Oekraine, ca. 500 achtergelaten honden helpen. Met gevaar voor eigen leven! Want men spaart daar geen mens en geen dier....

Hun eigenaren zijn inmiddels gevlucht en hebben helaas meestal hun huisdieren moeten achterlaten. Deze zwerven nu door de lege stad, waar deze vrijwilligers als het maar enigszins mogelijk is, deze arme dieren voedsel en water brengen. Sommigen van de dieren zijn erg getraumatiseerd en dan is wat liefdevolle aandacht van een fijne dierenvriend heel waardevol.
Soms krijgen ze zelfs wat aandacht van militairen in een van de talloze kleine gevechtsunits. Bizar, maar zo'n dier zoekt elke vorm van hulp op.....

Deze december-maand wanneer wij in Nederland en België meestal heerlijk warm in onze huizen kunnen genieten van de feestdagen, is denken wij een goed moment om ook even aan deze dieren in Oost-Oekraïne te denken, die het iedere dag zo ontzettend zwaar hebben.
Ook voor dit hulpproject geldt dat wij absoluut garanderen dat iedere euro voor 100% zal worden besteed aan voer en medische verzorging voor zwerfdieren in en rondom Donetsk.
Doneren kan via onderstaande link. Namens alle dieren die hierdoor alsnog kunnen worden geholpen: Ontzettend veel dank!

Ons bankrekening nummer is:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpactie 83'

Of doneer via onderstaande knoppen:
 

     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten