Translate

dinsdag 17 mei 2022

5: miljoen ezels worden jaarlijks op een wrede manier afgeslacht voor hun huid gebruikt voor de productie van ejiao een ingrediënt in traditionele Chinese remedies

 Miljoenen ezels worden elk jaar geslacht voor hun huid.

Improperly disposed donkey carcass in Brazil

Piled up and left to rot, improperly disposed carcasses risk the transmission of disease and degradation of environments.  
FULL SIZE

Ongeveer 4,8 miljoen ezels worden jaarlijks geslacht voor hun huid. Het collageen uit hun huid wordt gebruikt bij de productie van ejiao, een ingrediënt dat wordt gebruikt in traditionele Chinese remedies.

Verwaarloosde uitgehongerde ezels leven gevilt of doodgeschoten voor hun huid ( rechts)


China's binnenlandse ezelpopulatie is gedecimeerd. Daarom vertrouwt de ejiao-industrie op een wereldwijd handelsnetwerk om zijn ezelhuid te kopen om aan de vraag te blijven voldoen.

Met zo'n intense vraag zoeken huidhandelaren tegen elke prijs naar een aanbod.

Van bron tot slachting lijden de ezels die verstrikt raken in deze handel in elke fase.

De slachtmethoden zijn vaak ongereguleerd, onmenselijk en onhygiënisch, en grote aantallen ezels sterven op weg naar slachthuizen.

Gemeenschappen die afhankelijk zijn van hun ezels om hen te helpen in hun levensonderhoud te voorzien, worden wakker en vinden hun ezels 's nachts gestolen, afgeslacht en gevild.

Gezinnen verliezen ezels die zoveel voor hen betekenen. Levens en kansen worden vernietigd.

Het transport van onbehandelde huiden en onjuiste verwijdering van ezelkarkassen riskeert de verspreiding van infectieziekten te veroorzaken en schaadt lokale ecosystemen.

Het Donkey Sanctuary heeft bewijs dat criminelen de huidhandel uitbuiten en illegale producten smokkelen en verkopen naast ezelshuiden.

HELP DE SLACHTING TE STOPPEN

Ga met ons mee op onze missie om een einde te maken aan de handel in ezel huiden. Meld u aan voor e-mailupdates

Kaart van importeurs van ezelshuiden en de top tien exporteurs. Importerende landen zijn China, Hong Kong, Vietnam en Thailand. Top tien exporteurs zijn Mexico, Panama, Venezuela, Brazilië, Colombia, Uruguay, Peru, Nigeria, Zuid-Afrika en Krygyzstan.
Een kaart van ezelshuidimporteurs en de top tien exporteurs van ezelshuiden. Gegevens uit verzenddatabases.  
VOLLEDIGE GROOTTE

Wat is de handel in ezelshuiden?

De handel in ezelshuiden is een wrede en grotendeels ongereguleerde internationale handel in ezelshuiden. De ezels worden vaak wreed afgeslacht en hun huiden naar China verscheept.

Waar worden de ezelshuiden voor gebruikt?

Het collageen van de ezelshuiden wordt gebruikt om een product te maken dat bekend staat als ejiao (uitgesproken als uh-jee-ow), dat vervolgens wordt gebruikt in voedsel, drank of schoonheidsproducten.

Is de handel in ezelshuiden legaal?

De handel is illegaal in sommige landen en legaal in andere. Het brengt wreedheid en lijden naar ezels, waar het ook opereert.

Waar de handel legaal opereert, betekenen de omvang en complexiteit ervan dat deze bijna volledig ongereguleerd is, zonder middelen om het welzijn van ezels te controleren of de bron van individuele huiden te volgen.

Waar het slachten van ezels en de export van hun huiden illegaal is, worden ezels gestolen en zonder onderscheid verhandeld in strijd met nationale en lokale wetten. We hebben ook aanwijzingen voor verbanden met georganiseerde criminele activiteiten.

Hebben de ezels last van de huidhandel?

Ja. Helaas brengt de behandeling van ezels intens lijden met zich mee in elke fase van de huidhandel. Van hun inkoop tot hun uiteindelijke slachting, de omstandigheden zijn onethisch, onaanvaardbaar en vaak illegaal.

jaarlijks worden 4,8 miljoen ezels geslacht voor de huidhandel

Hoeveel ezels worden er jaarlijks geslacht voor de huidhandel?

Variaties in cijfers gerapporteerd door de ejiao-industrie, en de grotendeels ongereguleerde aard van de handel, maakt het onmogelijk om nauwkeurige statistieken te verkrijgen voor het aantal ezels dat nodig is om de huidige niveaus van ejiao te produceren.

De Universiteit van Reading heeft echter geschat dat de ejiao-industrie in 2016 ongeveer 4,8 miljoen ezelshuiden nodig had om de vraag bij te houden.

Welke gevolgen heeft de huidhandel voor ezelbezitters?

De handel in ezelshuiden heeft verwoestende en verstrekkende economische en educatieve gevolgen die onevenredig veel invloed hebben op vrouwen en kinderen.

Zonder hun ezels om hen te helpen, besteden vrouwen en kinderen meer uren aan het voltooien van taken, waardoor de economische mobiliteit wordt belemmerd en de onderwijskansen worden verminderd.

De gemeenschappen waarvan de ezels het doelwit zijn van huidhandelaren verliezen hun gewaardeerde dieren en hun levensonderhoud wordt in gevaar gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten