Translate

vrijdag 13 mei 2022

Groep geredde leeuwen uit Oekraïne voor het eerst in buitenverblijf van Stichting AAP in Spanje 'we konden ze niet achterlaten' Video's


Geredde dieren uit Oekraïne voor het eerst in buitenverblijf



Foto: Stichting AAP

Leeuwen Gyz, Nila, Kiara en Flori en Afrikaanse wilde hond Zair worden in maart uit de oorlog in Oekraïne gered. AAP was al van plan de dieren te redden, maar door de oorlog konden ze daar niet langer blijven. Een levensgevaarlijke reis uit het land volgde. Gelukkig kwamen ze veilig aan bij onze partner Poznań Zoo in Polen. Na een korte rustperiode, zijn de dieren naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht.


Opvang van Stichting AAP in Spanje 'Primadomus'

Rondleiding opvang Spanje - Stichting AAP  

Hier konden we veilig werken aan hun herstel. Gyz, Nila, Kiara, Flori en Zair zijn bij ons eerst in quarantaine gegaan. Nu dat erop zit, krijgen ze toegang tot een buitenverblijf. De leeuwen zijn als eerst aan de beurt. In de bovenstaande filmpjes zie je hoe de dieren ieder op hun eigen manier.

Wat Ging Eraan Vooraf?

De leeuwen die uit Oekraïne gered zijn, zijn halverwege hun reis naar een veilig opvangcentrum in Spanje. De Nederlandse Stichting AAP helpt bij het transport, dat ruim 25 uur duurt. "De dieren maken het goed en hebben gelukkig een goede eetlust."

Door de oorlog in Oekraïne werd ook de situatie voor dieren in opvangcentra onveilig. Medewerkers van een dierenorganisatie vlakbij Kiev wisten meerdere dieren in veiligheid te brengen. Na een paar dagen uitgerust te hebben in een dierentuin in Polen, is Stichting AAP op dinsdag op pad gegaan met de vier leeuwen Gyz, Flori, Kiara en Nila en de wilde Afrikaanse hond Zair.

Reis van 25 uur

Ze rijden met een transportwagen van Polen naar een opvangcentrum vlakbij Alicante in Spanje, dat van Stichting AAP is. "De reis duurt zo'n 25 uur, tijdens de reis zullen we regelmatig stoppen om de dieren te voeren", laat de stichting weten op social media.

Miniatuurvoorbeeld
 
Lees ook:

Stichting AAP vangt Oekraïense dieren op: 'Konden ze niet achterlaten'


Vanochtend waren de dieren over de helft van hun reis. "Inmiddels rijden we in het zuiden van Frankrijk en gaat de reis voorspoedig. We stoppen regelmatig om de dieren te laten rusten."

Stichting AAP verwacht vanavond rond acht uur aan te komen in het opvangcentrum, waar dierverzorgers en dierenartsen klaarstaan om de dieren verder te verzorgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten