Translate

donderdag 19 mei 2022

Sanela probeert het onmogelijke te doen: Namelijk een vreselijk honden dodingsstation in Bosnië diervriendelijker maken

 

        Nieuwsbrief nr. 152 - Mei 2022

                   Niet goed zichtbaar? Bekijk de webversie

Al 12½  jaar hulp voor zwerfdieren in nood.
Sanela doet haar uiterste best om dit dieronvriendelijke staatsasiel om te zetten naar een goede plek voor de ruim 200 aanwezige honden. Maar heeft onze hulp daarvoor hard nodig!

Eén vrouw in Bosnië is bezig met het vrijwel onmogelijke: het omzetten van een dodingsstation.


Het bijna onmogelijke wil Sanela proberen te doen. Namelijk om een vreselijk dodingsstation diervriendelijker te maken.

Zij zette daarvoor eerst de gemeente onder druk om de veelal dronken ‘hondenverzorgers’ te ontslaan die de dieren zeer slecht behandelden.

Maar het gevolg was wel dat de gemeente toen zei: ”Je zoekt het nu maar uit, je wou toch zo graag...' En daar zit ze nu met minstens 200 bange getraumatiseerde honden, die iedere dag eten en verzorging nodig hebben.
 

De opgepakte zwerfdieren blijven binnenkomen. Als er 1 weggaat komen er 2 voor terug. Zo gaat het ook met de schulden bij de dierenarts. Betaal er één en er komen er twéé voor in de plaats.

Voer is een dagelijks probleem en in de winter het water. Het bevriest al in een uur. Niemand weet hoe het te voorkomen, het vriest in de kennels even hard als buiten.

Op dit moment is het hele gebouw zwaar verwaarloosd. De gemeente laat het lekker waaien en Sanela en de andere vrijwilligers hebben absoluut geen geld om ook maar iets te verbeteren.

Elke cent is hard nodig voor voer, sterilisaties, vaccinaties en medicijnen. Iedereen werkt er hard voor, maar donaties zijn er amper.

Je zeer welkome gift komt deze maand dan ook weer heel goed terecht. Bovendien is er bij ons geen enkele inhouding, want wij kennen geen salarissen, huur- of autokosten.

Overmaken kan op onze bankrekening: NL16 INGB 0004 7841 60 t.b.v. Stichting Dierennood o.v.v. Hulpproject 155 of via onderstaande betaalbuttons.

HIER de link naar het hulpproject

Kom naar Breda en duik in een oceaan festival!

 

Dompel je onder in het gevoel van de oceaan bij het Black and White Kafé Breda en kom dus naar het International Ocean Festival.

Een gezellig, positief, ‘wereld verbeterend’ evenement van 8 tot en met 12 juni 2022. Met een gloedvol betoog van onze gewaardeerde ex-voorzitter Dos Winkel.

Aanleiding is Wereld Oceaan Dag op 8 juni. Deze dag is door de VN in het leven geroepen om stil te staan bij het grote belang van de oceanen.

Wereldwijd worden er evenementen georganiseerd en het wordt in Breda een kleine week lang gevierd. Het evenement is een samenwerking tussen Sea First Foundation en het Black & White Kafé in het gezellige Breda.
 

Kijk hier verder

Hans Baaij is onze nieuwe adviseur.


Bij veel dierenvrienden is hij al bekend, voornamelijk door het mede oprichten van Stichting Varkens in Nood en Stichting Dier&Recht.

Met deze stichtingen behaalde hij grote successen: campagnes met prominenten als Jan Terlouw, Youp van ’t Hek en Robert Long zorgden er mede toe dat er een einde kwam aan castraties voor meer voor 20 miljoen biggen per jaar.

Maar ook een humanere slacht van miljarden kippen via Europese wetgeving, baanbrekende rechtszaken tegen fokkers van rashonden met erfelijke aandoeningen, verbeteringen bij veetransporten en veemarkten en het uitbrengen van de innovatieve SuperWijzer App.

Met gepaste trots maken wij graag bekend dat Hans Baaij na diverse contacten met ons bereid is gevonden om onze stichting met zijn grote ervaring van adviezen te willen voorzien.

Welkom Hans!
 

Carla gaat volgende week achter haar rollator voor onze stichting een marathon afstand afleggen.

 

Wij hebben er in deze nieuwsbrief al aandacht aan besteed, maar nog even in het kort:

Carla is een grote doorzetter, want ondanks een zware spierziekte wil zij achter haar rollator lopende een superlange wandeltocht in 2 dagen gaan volbrengen op 23 en 24 mei.

Die afstand heen en terug is dus maar liefst 42 kilometer!

Carla is 54 jaar en haar grootste wens is al jarenlang om ooit veel geld voor zwerfdieren in nood te kunnen ophalen.

Haar keuze viel op ons hulpproject 141 t.b.v. de 450 honden en 250 katten van Mirela in Roemenië.

Wat zou het fantastisch zijn voor zowel Carla als voor Mirela als er hierdoor een mooi bedrag wordt opgehaald.

Kom op lieve mensen, doneer even iets extra's voor dat hulpproject, om deze vrouw moreel te steunen om deze formidabele prestatie te kunnen volbrengen! 
 

Kijk hier op haar speciale pagina
 

 

Goed nieuws:
1.000 sterilisaties voor zwerfhonden op de Kaapverdische Eilanden.

 
Met ons hulpproject 125 vroegen wij jullie aandacht voor een groot en doorlopend sterilisatieproject op de Kaapverdische eilanden door o.a. Nederlandse dierenartsen.

Opgezet en gecoördineerd door o.a. Iris van Stichting Een Hond Een Vriend. Zij zijn al jaren heel goed daarmee bezig. Vandaag ontvingen wij weer zeer goed nieuws!

Iris mailde ons n.a.v. een extra donatie uit ons sterilisatiefonds:

"We zijn ons jaarverslag 2021 en onze bedankbrief voor jullie aan het afronden. Komt deze maand jullie kant uit.

Heel kort samengevat hebben we in 2021 in de gemeente Paul maar liefst 80% van de hondenpopulatie weten te steriliseren. Super intensief maar een ongelofelijk resultaat!

Daarnaast hebben we ook nog een campagne met buitenlandse dierenartsen gehad in november: Nog eens 340 dieren extra kunnen helpen in 8 dagen. Ook weer erg goed werk. Dat hebben we in de twee andere gemeenten gedaan. We tikken dus de 1.000 gecastreerde honden in 2021 aan!'

 
Wij ontvangen als stichting Dierennood regelmatig donaties speciaal om extra sterilisaties mogelijk te maken. Dit is een goed voorbeeld hoe ongelooflijk veel dierenleed kan worden voorkomen met goede en gerichte acties. Mede door jullie bijdragen. Heel veel dank daarvoor!
 
Bezoek onze website.
Henri Dunantstraat 337
6441 XK Brunssum - NL
tel. 010 - 420 23 44
info@dierennood.nl

CBF en ANBI-erkenning nr.: 8212 50 280
K.v.K. 2447 1674
Onze websites:
dierennood.nl
dierenstages.nl
dierentestament.nl
nalatenvoordieren.nl
vetstudents.eu
tiereinnothilfe.de
straydogsthailand.com
helpingstrayanimals.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten