Translate

dinsdag 31 mei 2022

Schapen in het Syrische Aleppo sterven van de honger omdat boeren het zich niet kunnen veroorloven om voedsel voor hen te kopen

 

Schapen sterven van de honger in Syrië

Schapen grazen in de buurt van tenten op het platteland van Noord-Aleppo, Syrië, 29 april 2022, credit: Reuters / Mahmoud Hassano

Schapen in het Syrische Aleppo sterven van de honger omdat boeren het zich niet kunnen veroorloven om voedsel voor hen te kopen. Schaapherders zijn afhankelijk van geïmporteerd voer uit Turkije, maar de prijzen zijn sinds de oorlog tussen Rusland en Oekraïne omhooggeschoten. De prijs van een ton hooi steeg van 300 dollar voor rusland-Oekraïne naar 500 dollar.

Landen met reeds beschadigde economieën lijden het meest onder de economische supply chain-problemen van de oorlog. "De oorlog tussen Rusland en Oekraïne had een negatieve invloed op de invoer van veevoer, hooi en tarwe," zei Dadi Ahmad, hoofd van het landbouwbureau in de stad Azaz.

"Veel herders lijden en werden gedwongen om de helft van hun vee te verkopen om voer te kopen om de andere helft te onderhouden," zei Ahmad, eraan toevoegend dat boeren al leden onder verminderde regenval en droogte in Noord-Syrië. Met weinig natuurlijke graasgebieden over, hebben dieren ongelooflijk lage kansen om zelfstandig te overleven.


De tientallen schapen die rond tenten in Aleppo grazen, zijn slechts een fractie van de kudde die schapenhoeder Abu Jouma ooit had. "We waren blij met onze schapen, maar toen ze honger kregen, begonnen we ze te verkopen," zei Jouma.

"Veel [van de schapen] stierven toen het sneeuwde. [De schapen stierven] van de honger. We namen de schapen mee naar de markt en konden ze niet verkopen. We kochten veevoer en het zou nog steeds niet verkopen, we hadden geen geld meer en ze stierven," voegde hij eraan toe.

Hassan Abdullah, supervisor op een markt voor boerderijdieren, zei dat de handel in boerderijdieren momenteel erg laag is: "Er is helemaal geen verkoop en aankoop. Herders komen hier alleen om tijd door te brengen. Ze komen en gaan met hun auto's en geven voor niets geld uit aan benzine. Ze verkopen [dieren] helemaal niet."


The Animal Reader is een klein onafhankelijk dierennieuwsplatform gevestigd in Nederland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten