Translate

vrijdag 20 mei 2022

De Vietnamese regering samen met Animals Asia halen de laatste 400 beren uit de berengalboerderijen en stopt dan voorgoed met deze wrede handel


Op dit moment werkt Animals Asia aan iets groots, iets dat de wereld voor Aziatische zwarte beren in Vietnam gaat veranderen op een schaal die nog nooit eerder is gezien.

We bevinden ons in de laatste fase van het beëindigen van een industrie in Vietnam die Aziatische zwarte beren, of maanberen, naar de rand van uitsterven heeft geduwd - de berengalindustrie.

Deze beren worden in kleine kooien gehouden en hun gal wordt regelmatig pijnlijk afgetapt voor gebruik in de traditionele geneeskunde. Het is illegaal. Het is onnodig. En het is bijna afgelopen.


Bear bile farm....arme dieren opgesloten voor hun gal gebruikt voor alternatieve medicijnen 

Op dit moment werkt Animals Asia aan iets groots, iets dat de wereld voor Aziatische zwarte beren in Vietnam gaat veranderen op een schaal die nog nooit eerder is gezien.

We bevinden ons in de laatste fase van het beëindigen van een industrie in Vietnam die Aziatische zwarte beren, of maanberen, naar de rand van uitsterven heeft geduwd 

Beren worden in kleine kooien gehouden en hun gal wordt regelmatig pijnlijk afgetapt voor gebruik in de traditionele geneeskunde. Het is illegaal. Het is onnodig. En het loopt bijna afgelopen.


In iedere kooi een beer die amper kan omdraaien. Sommige beren leven 30 jaar lang zo

We hebben al honderden van deze prachtige beren naar ons reservaat in Vietnam gered - waardoor het welzijn en de staat van instandhouding van deze prachtige diersoort zijn veranderd. Nu is het tijd om de klus te klaren.

Wereldwijde supersterren zoals Dame Judi Dench, Russell Crowe, Ricky Gervais, Sir Paul McCartney en Richard Gere zijn samengekomen om Animals Asia te ondersteunen bij het nemen van een grote stap in de richting van het redden van de Aziatische zwarte beer (ook bekend als maanbeer of moonbear) soorten van uitsterven in Vietnam.


Als officiële partner van de Vietnamese regering om de industrie tot een einde te brengen, redt Animals Asia de laatst overgebleven beren op berengalboerderijen in Vietnam (ongeveer 400) en sluit de boerderijen voorgoed één voor één in het land. Zodra de laatste beer is gered, zal deze handel geschiedenis zijn voor Vietnam, en we hopen dat dit een precedent zal scheppen voor andere landen in de regio om te volgen.

Bron: www.animalsasia.org



Geen opmerkingen:

Een reactie posten