Translate

donderdag 17 november 2022

200 wetenschappers en beroemdheden roepen per brief (te lezen in artikel) tijdens de klimaatconferentie in Egypte wereldleiders op een einde te maken aan de industriële veehouderij.

 PERSBERICHT


Compassion in World Farming  www.ciwf.nl

 

Wetenschappers en beroemdheden roepen op tot einde aan vee-industrie tijdens klimaattop

 

Meer dan 200 wetenschappers, schrijvers, religieuze leiders en kunstenaars waaronder biologen Frans de Waal en Jane Goodall, filosoof/schrijver Peter Singer en hoogleraar milieu en duurzaamheid Jan Willem Erisman roepen per brief tijdens de klimaatconferentie in Egypte wereldleiders op een einde te maken aan de industriële veehouderij en om te schakelen naar een beter voedselsysteem wereldwijd[1]. In de brief, een initiatief van Compassion in World Farming (CIWF), benadrukken de ondertekenaars de dringende noodzaak om bij de Verenigde Naties tot een wereldwijd akkoord voor voedsel en landbouw te komen.

 

In de brief staat onder andere: "Als de wereldgemeenschap de Sustainable Development Goals, de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en de doelstellingen van het Biodiversiteitsverdrag wil halen, moet er nu actie worden ondernomen om een einde te maken aan de industriële veehouderij. Van vervuiling tot de klimaatcrisis en het uitsterven van wilde dieren. Van dierenleed tot honger en ondervoeding. Bekijk bijna elke mondiale uitdaging en je vindt voedsel in de kern. Een systeem gebaseerd op overproductie en ongezond voedsel wordt in stand gehouden door intensieve landbouwmethoden. De veehouderij produceert meer broeikasgassen dan de directe uitstoot van alle vliegtuigen, treinen en auto's ter wereld samen. Zonder dringende maatregelen bedreigt de industriële veehouderij ons voortbestaan. We hebben een transformatie van ons voedselsysteem nodig. Mensen, dieren en de planeet kunnen niet langer wachten." 

 

De ondertekenaars van de brief ondersteunen de nieuwste campagne van CIWF getiteld ‘End of the Line for Factory Farming’[2], die de organisatie afgelopen week tijdens de klimaattop lanceerde. Tegelijkertijd publiceerde CIWF nieuw opinieonderzoek uit 13 landen waaronder Nederland, waaruit blijkt dat bijna tweederde van de mensen (63%) van mening is dat in de vee-industrie winst belangrijker is dan klimaat en milieu[3].

 

Compassion in World Farming

Compassion in World Farming is een internationale organisatie die opkomt voor het welzijn van dieren in de veehouderij, inclusief vissen. Zij streeft wereldwijd naar een diervriendelijkere, duurzame en gezonde veehouderij. Voor dieren, mensen en aarde.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten