Translate

vrijdag 18 november 2022

Een juichende menigte bij de wrede, walgelijke, Spaanse traditie 'Toro de Jubilo' waar brandende ballen van teer aan de hoorns van een stier in brand worden gestoken

 

Bull collapses after horns set on fire during Spanish festival


Dierenrechtenactivisten hebben opgeroepen tot een verbod op het Spaanse festival Toro de Jubilo (Vreugde van de Stier) in het kleine stadje Medinaceli, waar brandende ballen teer aan de hoorns van een stier zijn bevestigd.


Zaterdag zakte een stier in elkaar van ondraaglijke pijn nadat zijn hoorns in brand waren gestoken bij de start van het Spaanse festival. In een video gedeeld door de politieke partij Animalist Party Against Misreatment of Animals (PACMA), is de stier huilend en hijgend van rook om hem heen te zien voordat hij instort: "Dit is precies het moment waarop de stier instort, na een pijnlijk lijden."

Elk jaar vindt het festival plaats in het tweede weekend van november in de stad Medinaceli, waar ongeveer 740 mensen wonen. PACMA zei dat het juridische stappen overweegt tegen de organisatoren van het evenement.

"Deze groteske traditie wordt nog steeds gevierd, ondanks het feit dat we niet langer in het stenen tijdperk zitten. De stier kwam uit de box met een bebloede mond en stortte hyperventilerend in", twitterde PACMA.

Even voor middernacht op zaterdag sleepte een groep voornamelijk mannen in bijpassende grijze uniformen de stier naar een tijdelijke arena op het centrale plein van de stad.

De mannen bonden de stier vervolgens vast aan een houten paal en bevestigden ballen licht ontvlambare teer aan zijn hoorns terwijl honderden mensen achter hekken keken. Een man trok aan zijn staart om hem niet in beweging te houden.

De mannen staken vervolgens de teerballen in brand en lieten de stier los. De menigte juicht en viert terwijl de stier verwoed zijn hoofd schudt en over het plein racet om te proberen de brandende ballen kwijt te raken.

Sommige mannen sprongen in de ring om zich 'moedig' te gedragen tegenover de lijdende stier. Na twintig minuten gingen de ballen op zijn hoorns uit en zakte de stier in elkaar. Vervolgens werd hij uit de ring gesleurd.

Jaime Posada van de dierenrechtengroep Anima Naturalis, die ook opriep tot een verbod op het festival, zei dat de stier urenlang in een krappe kooi wordt gehouden voordat hij het plein op wordt gesleept: "Hij kan niet bewegen, hij kan nauwelijks gaan zitten, dus hij is daar al gestrest van."

Het festival is een van de belangrijkste evenementen voor Medinaceli. PACMA en Anima Naturalis roepen de regionale regering van Castilla en Leon, die het festival een speciale culturele status heeft gegeven, op om deze vorm van extreme dierenmishandeling te stoppen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten