Translate

donderdag 3 november 2022

De Canadese dierenwelzijnsorganisaties Animal Justice en Soi Dog stappen naar de rechter vanwege de beslissing om de import van geredde honden uit meer dan 100 landen te verbieden.




Volgens hen is het besluit van de Canadian Food Inspection Agency (CFIA) om de meeste internationale hondenreddingen te verbieden onwettig omdat het onredelijk is. Het verbod verbiedt honden die gered zijn uit landen als Oekraïne, Afghanistan en China om Canada binnen te komen.

"Het verbod is een doodvonnis voor veel adopteerbare honden, waardoor ze de kans krijgen om een liefdevol thuis in Canada te vinden", zei Animal Justice op hun website.


Kitten geschopt door tiener
"Deze video werd ons gemeld nadat hij op een school in Libanon was genomen. De tiener schopt gewoon de kat en lacht erom met zijn vriend die aan het filmen is", aldus dierenwelzijnsorganisatie Animals Lebanon op Instagram.

Het katje werd gered door Animals Lebanon en herstelt nu van haar verwondingen. "Haar miauwen tonen duidelijke pijn. Ze zal een volledige controle krijgen en zal worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze geen interne verwondingen heeft."

Animals Lebanon benadrukte hoe belangrijk het is om kinderen vriendelijkheid te leren aan dieren: "Kinderen met neigingen om dieren te schaden en wreed te zijn, groeien op met neigingen van geweld tegen andere mensen."

Advocaat Adele Halabi nam contact op met de directeur van de school om te bespreken welke acties zullen worden ondernomen om dierenmishandeling onder kinderen te voorkomen.


Apen gestolen van de wilde
Apen uit Cambodja, Indonesië, Mauritius, de Phillippines en Vietnam worden geëxperimenteerd in Amerikaanse laboratoria, zei People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). De dieren worden gestolen uit bossen of gefokt op de bio-industrie.

Het nemen van apen uit die landen is sneller en goedkoper dan het fokken in de Verenigde Staten, zei PETA. De Amerikaanse regering doet erg geheimzinnig over het vervoer van deze dieren, die lange vluchten moeten doorstaan in krappe omstandigheden.

PETA voegde eraan toe dat ondanks tientallen jaren van beloften en honderdduizenden dode apen, dierproeven niet hebben geresulteerd in effectieve vaccins voor tuberculose, HIV, malaria of andere gevreesde menselijke ziekten.

Coronavirusexperimenten hebben de wetenschappelijke gemeenschap ook herhaaldelijk laten zien hoe irrelevant en vaak misleidend apenstudies zijn.


Paard Dolly gered van racen
Animals Australia deelde het reddingsverhaal van een voormalig racepaard genaamd Dolly, die nu woont in Brightside Farm Sanctuary in Tasmanië, een eilandstaat van Australië.

In tegenstelling tot veel voormalige racepaarden, werd ze gered door het heiligdom en niet neergeschoten nadat haar racecarrière was afgelopen.

"Dolly is een van de gelukkigen. Het is tijd dat we niet-menselijke dieren zien voor wie ze zijn, niet voor wat we ervan kunnen winnen," zei Animals Australia, eraan toevoegend dat elk jaar meer dan 10.000 paarden naar slachthuizen in Australië worden gestuurd.


De organisatie deelde ook een bericht van de paarden die stierven tijdens de Melbourne Cup, een paardenrace-evenement dat op 1 dinsdag van november werd gehouden.

"We herdenken de slachtoffers van de Melbourne Cup net zoals we ons alle minder zichtbare paarden herinneren - gedood tijdens proeven, op renbanen het hele jaar door en in slachthuizen. Eén dode voor gok geld is te veel," zei Animals Australia.

Ondanks campagnes tegen paardenrennen die al jaren aan de gang zijn, werd dinsdag toch de Melbourne Cup gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten