Translate

woensdag 16 november 2022

In slachthuis Mulder in Twello zijn afgelopen jaren ernstige overtredingen op het gebied va dierenwelzijn begaan: Een toezichthouder van de NVWA beschrijft een geval van een levend gevilde geit

 

ONDERZOEK: LEVEND GEVILD IN SLACHTHUIS MULDER



In slachthuis Mulder in Twello zijn in de afgelopen jaren ernstige overtredingen op het gebied van dierenwelzijn begaan. Dat blijkt uit Wob-documenten die in handen zijn van Animal Rights. Deze documenten bestaan onder andere uit ‘rapporten van bevindingen’ van de NVWA. Zo beschrijft een toezichthouder een geval van een geit die levend gevild werd. Bovendien hadden dieren in hun laatste uren bij herhaling geen drinkwater tot hun beschikking en kregen dieren die met hevige pijn bij het slachthuis aankwamen geen extra zorg. De NVWA legde waarschuwingen en boetes op voor verschillende overtredingen.

Animal Rights doet al langer onderzoek naar Mulder. In 2021 werden er undercoverbeelden uit het slachthuis naar buiten gebracht. De beelden toonden hoe angstige dieren ontsnapten aan de slachters, werden getrapt en opnieuw moesten worden gevangen. Ook zagen we hoe onwillige dieren aan de staart werden voortgedreven. Dat is zeer pijnlijk en niet toegestaan. Na een lange juridische procedure legde de NVWA uiteindelijk een boete van 5.000 euro op aan het slachthuis. Vervolgens vroeg Animal Rights de Wob-documenten op. Hieruit bleek dat de werkwijze van Mulder nog bedroevender was dan gedacht.
Undercoverbeelden uit slachthuis Mulder (2021)
Undercoverbeelden uit slachthuis Mulder
HELP MISSTANDEN AAN HET LICHT TE BRENGEN
Erna, Animal Rights vermoedt met dit onderzoek op het topje van de ijsberg te zijn gestuit. Campagnecoördinator Anna Krijger: “Deze rapportages van de NVWA tonen aan dat het slachthuis keer op keer de regels overtreedt, met ernstig dierenleed als gevolg. We kunnen alleen maar raden naar wat er allemaal gebeurt als er niet toevallig een toezichthouder bij staat te kijken.”

Er zijn maar weinig regels die dieren in de bio-industrie beschermen - en zelfs die worden door slachthuis Mulder in Twello geschonden. Aangezien de waarschuwingen en boetes van de NVWA niet voldoende zijn om de uitbater aan de wet te houden, roept Animal Rights op tot een directe sluiting van het slachthuis.


Met strijdvaardige groet,
Anna Krijger
PS De strijd voor dierenrechten vergt een lange adem, maar we boeken vaak succes! Lees hier meer over onze recente winst in de rechtszaal.

PPS Save the date: in april organiseren we weer de Grote Mars Tegen Dierproeven!
STEUN ONS ONDERZOEK
Geiten in de wachtrij voor de slacht
Geiten in de wachtrij voor de slacht
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram
 
YouTube
ANIMAL RIGHTS
Wie wij zijn
Waar wij voor staan
Wat wij doen
Contact
ONZE THEMA'S
#wegmetbont
#bandejacht
#stopdeslacht
#vervangdierproeven
STEUN ANIMAL RIGHTS
Doe een gift
Hoe je kunt helpen
Webshop
Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Animal Rights

Geen opmerkingen:

Een reactie posten