Translate

vrijdag 11 november 2022

PERSBERICHT: Honderden honden zonder eten bij beruchte Nederlandse horrorfokker ( undercoverbeelden van House of Animals Nederland )

 

Undercoverbeeld House of Animals in Eersel


Amsterdam, 11 november 2022 - De beruchte fokker in Eersel die vorige week in het nieuws kwam zegt dat er geen eten meer is voor zijn ruim 400 honden. Dat is een van de schokkende feiten die gisteren naar voren kwam in de rechtszaak die de gemeente Eersel tegen de fokker heeft aangespannen.

 
Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals publiceerde vorige week schokkende beelden van honderden honden die in sterk vervuilde en te kleine betonnen hokken worden gehouden. Ook de gemeente voert al jaren procedures om de illegale fokker van het terrein te verwijderen omdat het in strijd is met het bestemmingsplan.
 
Karen Soeters van House of Animals: “Geen voer is het onthouden van de nodige zorg en daarmee een misdrijf. Daarbij, als er geen geld meer is voor voedsel, dan is er ook geen geld voor veterinaire zorg. Bij zoveel honden en pups is dat cruciaal. Hierbij doen wij een oproep aan de NVWA om met spoed in te grijpen. Dat betekent conform het interventiebeleid de honden in bewaring nemen, ze direct veterinaire zorg, goede huisvesting, schoon water en passend voer geven en contact opnemen met justitie.”
 
Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie kan, nadat de NVWA de honden in bewaring heeft genomen, een voorlopige maatregel opleggen. Dit komt neer op een voorlopig houdverbod. De dierhouder kan dan niet opnieuw honden aankopen.
 

Bekijk de beelden van de confrontatie en andere schokkende undercoverbeelden uit Eersel:
 
Eersel compilatie honden YouTube 4’04”
Eersel Teaser confrontatie YouTube 0’37”
Eersel reportage 17’29” 
 
Undercoverbeeld House of Animals in Eersel
Undercoverbeeld House of Animals in Eersel
Undercoverbeeld House of Animals in Eersel

Bron: www.houseofanimals.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten