Translate

vrijdag 4 november 2022

Schattige foto's van 4 leeuwenwelpen 3 maanden oud, na 36 uur reizen vanuit het door oorlog verscheurde Oekraïne nu veilig aangekomen in Polen

 


Foto's van Holly-Marie Cato

Vier leeuwenwelpen en een zwarte luipaardwelp staken vorige week de grens tussen Oekraïne en Polen over na 36 uur reizen om te ontsnappen aan het door oorlog verscheurde Oekraïne.

De welpen, allemaal jonger dan vier maanden oud, kwamen veilig aan in de Poznan Zoo in Polen, waar ze zullen worden verzorgd totdat verder vervoer naar een opvangcentrum voor langdurige zorg is geregeld.


Ze hebben een schrijnende eerste paar maanden van hun leven gehad en hebben de recente drone-aanvallen en bombardementen in Kiev overleefd.

Volgens hun vergunningen werden alle welpen overgedragen aan dierenreddingsorganisaties, waaronder de Wild Animal Rescue in Kiev en een in Odesa. Dit gebeurde nadat lokale functionarissen begonnen met het handhaven van wetten op de handel in exotische huisdieren in Oekraïne.


"Naar schatting 200 leeuwen leven in privéwoningen en naarmate de oorlog vordert, worden ze geconfronteerd met steeds grimmiger resultaten," zei Meredith Whitney, Wildlife Rescue Program Manager bij het International Fund for Animal Welfare (IFAW). " Deze welpen hadden dringend redding nodig en we werkten samen met twee uitzonderlijke organisaties in Oekraïne om ze zo snel mogelijk in veiligheid te brengen."

Aangezien de meerderheid van de grote katten die in gevangenschap zijn gefokt beperkte zorgmogelijkheden hebben en niet kunnen worden vrijgelaten in het wild, streeft het IFAW ernaar deze katten naar twee legitieme opvangcentra te brengen, The Wildcat Sanctuary (TWS) in de Verenigde Staten en een andere in Europa, om levenslange zorg te bieden aan elk van de welpen.


"Ifaw nam contact met ons op over de vier leeuwenwelpen omdat ons team ervaring heeft met internationale translocaties van grote katten", zegt Tammy Thies, oprichter en uitvoerend directeur van The Wildcat Sanctuary (TWS).

Het IFAW werkte eerder samen met TWS om de opvang te ondersteunen van twee witte leeuwen die zijn gered uit Tiger King Park in Oklahoma. In afwachting van de afgifte van alle vereiste vergunningen zullen IFAW en TWS samenwerken om de veilige translocatie van de leeuwenwelpen te waarborgen en hen een veilige haven te bieden om hun dagen door te brengen.


"Er was een beetje serendipiteit in deze redding omdat we een verblijf hebben dat speciaal is ontworpen voor een trots van leeuwen en de welpen zijn een mannetje en drie vrouwtjes. We waren blij dat we deze welpen samen een prachtige habitat van één hectare konden bieden en hopen ze snel thuis te verwelkomen," voegde Thies eraan toe.

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door te kiezen voor compassie op je bord en in je glas. #GoVeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten