Translate

woensdag 24 april 2024

'Arctic Oildrilling' woedend: President Biden beperkt olieboringen in de aardoliereserve van Alaska met het behoud van 13 miljoen hectare ecologisch kwetsbare gebieden

 


De regering-Biden heeft nieuwe en definitieve regelgeving ingevoerd die gericht is op het behoud van 13 miljoen hectare ecologisch kwetsbare gebieden binnen de 23 miljoen hectare grote National Petroleum Reserve in Alaska. Deze regelgeving verbetert de bescherming tegen olie- en gasontwikkeling en zal elke nieuwe olie- en gasleasing op 10,6 miljoen hectare die is aangewezen als speciale gebieden in het reservaat volledig verbieden.


Na aanzienlijke betrokkenheid bij het publiek, Alaska Native Tribes en Alaska Native Corporations, heeft het Bureau of Land Management (BLM) het beheer en de bescherming van het National Petroleum Reserve in Alaska (NPR-A) afgerond. De nieuwe regel zal zorgen voor maximale bescherming van aanzienlijke hulpbronnenwaarden op de meer dan 13 miljoen hectare speciale gebieden in het westelijke noordpoolgebied, terwijl het zelfvoorzienende gebruik en de behoeften van inheemse gemeenschappen in Alaska worden ondersteund.

De BLM kondigt ook aan dat het in de komende weken een verzoek om informatie zal publiceren om openbaar commentaar te vragen over het al dan niet overwegen om bronwaarden toe te voegen aan bestaande speciale gebieden, speciale gebieden uit te breiden of nieuwe speciale gebieden binnen de NPR-A te creëren.

"Deze regel is van cruciaal belang voor de bescherming van het westelijke noordpoolgebied", zegt Marshall Johnson, chief conservation officer bij de National Audubon Society. "Nu het noordpoolgebied snel opwarmt, zullen deze nieuwe voorschriften ervoor zorgen dat kritieke vogelhabitats zoals het speciale gebied van het Teshekpuk-meer veerkrachtig zullen zijn in het licht van klimaatverandering. Het is allang tijd dat deze landen en wateren maximaal worden beschermd."

Het 23 miljoen hectare grote National Petroleum Reserve in Alaska is het grootste stuk openbaar land van het land. Vijf aangewezen speciale gebieden beslaan meer dan 13 miljoen hectare binnen de NPR-Alaska, waardoor ze tot de grootste delen van beschermd openbaar land van het land behoren.

"Aangezien het noordpoolgebied dramatische klimaatveranderingen ondergaat, is deze nieuwe regel absoluut noodzakelijk om vogels, kariboes en vissen te beschermen", zegt David Krause, interim-directeur van Audubon Alaska. "Duurzame bescherming van deze intacte en functionele ecosystemen is essentieel voor de aanpassing van habitats en soorten, en de voortzetting van culturele hulpbronnen en praktijken in de hele regio."

Het Congres droeg in 1976 het beheer van de National Petroleum Reserve-Alaska over van de marine naar BLM en gaf hen de opdracht om de olie- en gasontwikkeling in evenwicht te brengen met het beheer en de bescherming van deze gevoelige landschappen. De vorige regering werkte aan de uitbreiding van olie- en gasleasing in het reservaat en het verminderen van de bescherming van de speciale gebieden, maar de regering-Biden keerde in 2022 van koers.

De regel van vorige week zal de duurzaamheid van de bescherming van speciale gebieden in de toekomst waarborgen door te eisen dat ze van kracht blijven zolang de waarden en kenmerken in die gebieden aanwezig zijn. Ten minste om de vijf jaar zal BLM beoordelen en publieke input verzamelen over de vraag of bestaande speciale gebieden moeten worden uitgebreid, of nieuwe speciale gebieden moeten worden aangewezen en of aanvullende middelen binnen speciale gebieden moeten worden geïdentificeerd voor bescherming.

Help mee aan een sterke bescherming van het Noordpoolgebied door de petitie van NRDC HIER te ondertekenen!  the Natural Resources Defense Council)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten