Translate

vrijdag 12 april 2024

Olifant Myako leeft al 50 jaar in eenzaamheid in een kleine betonnen omheininging in een dierentuin in Japan ( interview met dierenwelwelzijnsorganisatie )



Miyako in haar kleine verblijf in de dierentuin van Utsunomiya, Japan, credit: Olifanten in Japan

Miyako, een vrouwtjesolifant, leeft al 50 jaar in eenzaamheid in de dierentuin van Utsunomiya in Japan. Ze werd als jong kalf uit Thailand gevangen en heeft nog nooit gezelschap van andere olifanten ervaren.

Haar levensomstandigheden zijn zorgwekkend, omdat ze in een kleine betonnen omheining verblijft met minimale prikkels, wat volgens activisten bijdraagt aan haar stress en ongemak.

Recente waarnemingen geven aan dat Miyako in fysieke nood verkeert, vooral met overwoekerde nagels en nagelriemen die haar pijn veroorzaken. De greppel rond haar verblijf vormt een aanzienlijk risico, vooral wanneer ze voedsel probeert op te halen bij dierentuinbezoekers, waardoor het gevaar van een ongeluk toeneemt.

Elephants in Japan, een belangenorganisatie, dringt er bij de dierentuin op aan om de situatie van Miyako te verbeteren. Ze stellen voor om haar te verplaatsen naar een faciliteit met meer ruimte en de mogelijkheid om te socializen met andere olifanten, wat haar welzijn zou kunnen verbeteren.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) Asia zei dat het contact had opgenomen met de eigenaar van Utsunomiya Zoo en bood aan om Miyako te helpen overbrengen naar een opvangcentrum of faciliteit waar ze ruimte zou hebben om rond te zwerven en andere olifanten om mee te socialiseren voor het eerst in 50 jaar. Maar de eigenaar weigerde, zei PETA.

Olifanten in gevangenschap

Olifanten, bekend om hun intelligentie en sociale aard, hebben gezelschap nodig om hun emotionele en mentale welzijn te garanderen.

In het wild vormen ze complexe sociale netwerken, voornamelijk geleid door moeders, die diepe familie- en gemeenschapsbanden bevorderen die cruciaal zijn om te overleven. Deze relaties bieden hen de nodige mentale stimulatie en emotionele steun, die essentieel zijn voor hun algehele gezondheid.

Zonder dergelijke interacties, vooral in gevangenschap, kunnen olifanten tekenen van angst en gedragsproblemen vertonen, wat het belang van gezelschap voor het behoud van hun fysieke en psychologische gezondheid onderstreept.

The Animal Reader sprak met Ulara Nakagawa, de oprichter van Elephants in Japan, over olifant Miyako

https://www.theanimalreader.com/2024/04/08/news-elephant-miyako-japan/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten