Translate

maandag 8 april 2024

Wereldwijd is er geen behoefte meer aan producten die met de zeehondenjacht zijn vergaard maar Canada wil nu zeehondenvlees op de markt brengen ( petitie)


https://www.ifaw.org/nl/journal/zeehondenvlees-vermarkten-canada  PETITIE

Tekst van de petitie:

Het is tijd om te stoppen met het financieren van de zeehondenjacht aan de Canadese oostkust. De commerciële zeehondenjacht is wreed, onnodig en een verspilling. 

Wreed: Onafhankelijk veterinair onderzoek toont telkens weer aan dat de commerciële zeehondenjacht meedogenloos is.

Onnodig: Er is geen behoefte aan producten die met de zeehondenjacht zijn vergaard. Jassen, tassen en schoenen van zeehondenbont zijn luxeproducten, die alleen worden gebruikt als statussymbool.  Wetenschappers zijn het erover eens dat het doden van grote hoeveelheden zadelrobben geen positief effect heeft op het herstel van kabeljauwpopulaties, maar daarentegen juist wel een negatieve impact kan hebben op mariene ecosystemen.

 


Verspillend: Sinds de handel in zeehondenproducten in 2009 is ingestort, heeft de Canadese overheid miljoenen dollars verspild om het doden van zeehonden te rechtvaardigen. Tientallen jaren is geprobeerd om zeehondenvlees in China op de markt te krijgen, zonder succes. Er is daarnaast vrijwel geen vraag naar andere zeehondenproducten. Ondanks de honderden miljoenen dollars die zijn verspild om de zeehondenjacht nieuw leven in te blazen, zit de jacht al sinds de jaren '80 in een dieptepunt waar het niet snel uit zal komen.

 

Het is tijd om een alternatief te zoeken. Daarom vraag ik de Canadese overheid om te stoppen met de steun aan de commerciële zeehondenjacht en te zoeken naar andere economische kansen bij de oostkust van Canada, zoals steun voor projecten om visnetten en plastic afval uit de oceaan te verwijderen en recyclen. 

Het investeren in de grootste slachting van zeezoogdieren ter wereld is niet meer van deze tijd. Canada kan beter.



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten