Translate

maandag 29 april 2024

Politie doet onderzoek: Heel triest 10 honden dood in een super-de-luxe hondenpension in Woudenberg


Foto : website van het hondenpension 


 Door Martijn van Delft en Robbert Blokland

De politie Midden-Nederland doet onderzoek naar de dood van tien honden in een luxe hondenpension in Woudenberg. De dieren overleden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een aantal eigenaars heeft aangifte gedaan.

Een woordvoerder van de politie bevestigt aan NU.nl dat naar aanleiding van een aangifte een onderzoek is opgestart. Inhoudelijke details deelt de politie op dit moment niet.

Het incident vond plaats in het Hondenhuys, een luxe hotel voor honden. De dieren verblijven tijdens hun bezoek niet in kooien, maar in luxe appartementen.


Een woordvoerder van het Hondenhuys meldt aan NU.nl dat het "verschrikkelijk is wat er is gebeurd. In de eerste plaats voor de dieren en onze klanten, maar wij zijn er ook kapot van. Dit is nog nooit gebeurd. Deze situatie kent alleen maar verliezers."

Hondenpension: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'


Het hondenpension laat zelf ook onderzoek doen naar wat er precies mis is gegaan in het appartement waar de dieren zaten. "Het appartement in kwestie is hermetisch afgesloten. Daar komen op dit moment geen honden meer", meldt de woordvoerder. Op dit moment verblijven nog veel dieren in het Hondenhuys: "Het is vakantietijd, dus hoogseizoen."

Het hondenpension kan niet zeggen of de eigenaars van de overleden honden een schadevergoeding krijgen. "Deze situatie hebben wij ook nog nooit meegemaakt", zegt de woordvoerder. "We proberen de komende dagen helder te krijgen wat we kunnen en moeten doen."


Het Hondenhuys wordt bijgestaan door Dibevo, de brancheorganisatie voor ondernemende huisdierspecialisten.

Lees meer over:

DierenBinnenland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten