Translate

zondag 14 april 2024

In Pakistan worden nog 30-50 dansende beren en beren voor de beer-hondengevechten in erbarmelijk situaties gehouden: De eerste 2 beren zijn door Four Paws International gered


Na de gevechten hebben de beren vreselijke verwondingen, en ze worden hierdoor, niet verwonderlijk, zelden ouder dan acht jaar. Als een beer sterft, begint de cyclus weer van voren af aan: een nieuwe jonge beer wordt uit het wild gehaald. 

Bear Baiting : de beer zit vast aan een touw kan geen kant op

Waarna een leven vol kwelling in gevangenschap op hem te wachten staat. Beer-hondengevechten zijn illegaal en veroorzaken zo’n intens lijden dat het op geen enkele manier goed te praten valt.


 In Pakistan

Sinds hun aankomst in Islamabad op 5 april heeft een team van dierenartsen en natuurdeskundigen van de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS, samen met de Islamabad Wildlife Management Board (IWMB), met succes levensreddende veterinaire zorg verleend aan mishandelde dansende beren en uit beer-hondenvechter beren.

Op 9 april redde het team van experts twee beren uit vreselijke privé-opvang in Punjab. Beide beren zijn in zorgwekkende fysieke conditie en waren onlangs in gevechten met honden voor mannen om op te gokken. Ze kregen veterinaire zorg die essentieel was voor hun overleving in het opvangcentrum van IWMB.

Helaas schatten de Pakistaanse natuurautoriteiten dat er nog steeds 30-50 beren illegaal worden gehouden in Punjab. VIER VOETERS blijft de Pakistaanse regering steunen bij het beëindigen van het wrede houden van beren voor amusement zoals dansen of lokken.

De veterinaire interventies uitgevoerd door VIER VOETERS-experts in het IWMB Rescue and Rehabilitation Center, omvatten onderzoeken en operaties, vaccinaties en castratie voor acht beren.


Op 8 april hebben het verantwoordelijke Hooggerechtshof en de senior minister van Punjab toestemming verleend om twee beren te redden en te verplaatsen die worden gehouden in Jauharabad, Punjab, drie uur van Islamabad. De beren, het zevenjarige mannetje Boogie en het vierjarige vrouwtje Laila, werden in betonnen omheiningen gehouden en ondergingen een leven van mishandeling voor menselijk vermaak.

Bij bear baiting worden hulpeloze beren die aan een ketting worden gehouden, op gruwelijke wijze gedwongen om met honden te vechten. Ze hebben ringen in hun gevoelige neuzen om aan kettingen te worden geleid en gecontroleerd, en hun klauwen en tanden worden vaak verwijderd.


De teams van VIER VOETERS en IWMB reisden onmiddellijk naar Jauharabad om de beren op te halen en naar het opvangcentrum te brengen. De Pakistaanse regering heeft VIER VOETERS gevraagd om de succesvolle samenwerking voort te zetten om beren in nood te helpen.

"Deze beren lijden duidelijk aan enorme fysieke en mentale trauma's. We vermoeden dat hun laatste gevechten nog maar een paar dagen geleden waren. Boogie had een enorm abces op zijn neus van de ring en moet hierdoor ongelooflijke pijn hebben gehad en een slecht genezen en misvormde kaakfractuur. Laila heeft nog maar vijf tanden over en Boogie's zijn allemaal verwijderd, zodat ze zich niet konden verdedigen in gevechten. We hebben een uitgebreide veterinaire controle uitgevoerd, verwondingen behandeld, de neusringen verwijderd en ze gevaccineerd", zegt VIER VOETERS-dierenarts Dr. Amir Khalil, die de activiteiten in Pakistan leidt.


"Nu kunnen ze herstellen van al hun leed uit het verleden. We zijn het Hooggerechtshof, de adviseur van de premier en de senior minister van Punjab dankbaar dat ze de levensreddende redding van de twee beren mogelijk hebben gemaakt", vervolgde Khalil.

"We verwelkomen de verhoogde inspanningen van de Pakistaanse regering om beren te identificeren en in beslag te nemen die worden uitgebuit voor gruwelijk entertainment. VIER VOETERS heeft ermee ingestemd om het helpen van mishandelde beren in Pakistan te ondersteunen, evenals het trainen van lokaal personeel om te zorgen voor soortspecifieke zorg voor de beren die in de toekomst naar het opvangcentrum worden gebracht. Wij leveren expertise om het leven van de beren op een duurzame manier te verbeteren. Samen met onze lokale belanghebbenden wil VIER VOETERS snel een einde maken aan deze dierenmishandeling voor eens en voor altijd", aldus Josef Pfabigan, CEO en President van VIER VOETERS.


Foto's door: VIER VOETERS / Usman Ghani


Please help FOUR PAWS continue their incredible work saving animals by donating to them HERE! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten