Translate

zondag 28 mei 2023

72 grizzly beren ter dood veroordeeld door de Trump-regering om ruimte te creëren voor de vee-industrie is vandaag vernietig verklaard en mogen de dieren niet worden afgemaakt

Het Amerikaanse 10th Circuit Court of Appeals oordeelde vandaag dat de toestemming van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service voor het doden van maximaal 72 grizzlyberen op openbaar land net buiten Yellowstone National Park in strijd was met de federale wetgeving.

Bedoeld om particuliere begrazingsactiviteiten in grizzly-habitat mogelijk te maken, zou de begrazingsvergunning van 2019 een onbeperkt percentage vrouwelijke grizzly 's hebben toegestaan om te worden gedood als reactie op vee conflicten, ondanks het belang van het fokken van beren voor het herstel van de soort. De rechtbank heeft de beslissing nu terugverwezen naar de agentschappen om de juridische tekortkomingen te verhelpen.


"We zijn hoopvol dat bij het heroverwegen van hun gebrekkige analyse, de agentschappen tientallen vrouwelijke grizzlyberen zullen sparen, eerder ter dood veroordeeld door de Trump-regering," zei Andrea Zaccardi, juridisch directeur van het carnivore conservation program van het Center for Biological Diversity. "Deze uitspraak bevestigt dat federale functionarissen de wet niet kunnen omzeilen om grizzlyberen te laten doden op openbare gronden om de vee-industrie te sussen."

De rechtbank oordeelde dat onder andere het verzuim van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service om te overwegen het aantal vrouwelijke grizzlyberen dat kon worden gedood, te beperken, willekeurig en wispelturig was omdat het doden van te veel vrouwtjes de grizzlybeerpopulatie in het projectgebied in gevaar zou kunnen brengen. De rechtbank erkende gelukkig het belang van het beschermen van vrouwelijke grizzlyberen om hun herstel te helpen.

"De beslissing van vandaag is een overwinning, niet alleen voor bedreigde grizzlyberen, maar voor alle dieren in het Upper Green River Area," zei Megan Backsen, advocaat van het Tiende Circuit voor WWP. "De rechtbank erkende dat de Forest Service zijn eigen experts niet kan negeren, vooral wanneer die experts waarschuwen dat een beslissing die soorten zal schaden die afhankelijk zijn van intacte ecosystemen voor hun overleving."

Het begrazing programmagebied, goedgekeurd door de U.S. Forest Service in 2019, omvat de bovenloop van de Green- en Gros Ventre-rivieren en delen van twee aangewezen wildernisgebieden in het Bridger-Teton National Forest. Het gebied biedt een belangrijk leefgebied voor Yellowstone grizzlyberen die op de lijst staan als bedreigd onder de Endangered Species Act, evenals andere bedreigde vis- en diersoorten.

De aangevochten beslissing gaf toestemming voor het doden van maximaal 72 grizzlyberen gedurende de 10-jarige levensduur van het opnieuw geautoriseerde begrazingsprogramma. Het besluit stelde geen grenzen aan het doden van vrouwelijke beren of welpen, ook al leven vrouwtjes met welpen waar de voorgestelde doding zou zijn toegestaan.

De rechters oordeelden ook dat de Forest Service niet voldeed aan de vereisten van het eigen Forest Plan met betrekking tot de bescherming van het leefgebied van wilde dieren voor trekvogels. Ongeveer 96% van de voor vee goedgekeurde gronden is in het Bosplan gezoneerd voor een nadruk op natuurbescherming.

"In deze zaak heeft de Forest Service geprobeerd weg te lopen van zijn toezeggingen voor het leefgebied van wilde dieren die in zijn Forest Plan aan het publiek zijn gedaan," zei Jonathan Ratner, kantoordirecteur van het Western Watersheds Project in Wyoming. We zijn blij om te zien dat de rechtbank begrijpt dat de beloften in het Forest Plan zijn gedaan aan het Amerikaanse volk en de dieren in het wild die op deze landen leven."

John Carter van Yellowstone aan Uintas Connection zei: "We hebben gegevens verzameld binnen de volkstuinen die laten zien hoeveel degradatie is veroorzaakt door vee. We hebben rapporten verstrekt aan de Forest Service, maar zij hebben het gevoel dat ze de gegevens gewoon kunnen negeren. We hopen en verwachten dat de Forest Service zijn taken aan land en het Amerikaanse volk boven de belangen van een paar veeboeren gaat stellen."

"Voordat grizzlyberen kunnen worden hersteld en van de lijst kunnen worden gehaald, hebben we voorzorgsmaatregelen nodig om ervoor te zorgen dat de fokpopulatie voldoende bescherming krijgt tegen de plunderingen van de vee-industrie," zei Mike Garrity, uitvoerend directeur van de Alliance Wild Rockies. "We zijn blij dat de rechtbank de bureaus terug naar de tekentafel heeft gestuurd."

Het Center for Biological DiversitySierra Club, Western Watersheds ProjectAlliance for the Wild Rockies en Yellowstone to Uintas Connection hebben op 31 maart 2020 twee afzonderlijke rechtszaken aangespannen om de beslissingen van de agentschappen aan te vechten. Hoewel de rechtszaak oorspronkelijk was ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank van Columbia, werd de rechtszaak later overgedragen aan de Amerikaanse districtsrechtbank van Wyoming.

De Amerikaanse districtsrechtbank van Wyoming heeft op 17 mei 2022 een uitspraak gedaan waarin de beslissingen van de agentschappen worden bevestigd. Het advies van vandaag vernietigt dat besluit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten