Translate

woensdag 17 mei 2023

Moulin Rouge-cabaret in Parijs beëindigt slangenact: De arme dieren moesten 3 keer per dag in een waterbassin zwemmen en proberen hun kop boven water te houden voor zuurstof

  -


Vrouwen zwemmen met slangen. De dieren moeten onderwater zwemmen en dat kunnen land slangen niet. Op alle manieren proberen ze te happen naar lucht. 


Het iconische Moulin Rouge-cabaret in Parijs kondigde dinsdag aan dat het zijn al lang bestaande slangenact permanent heeft beëindigd vanwege de toenemende druk van dierenrechtenactivisten.

Het beroemde cabaret had al beloofd om de act in maart te beëindigen, waarbij niet-aquatische slangen samen met een vrouw in een transparante tank werden ondergedompeld voor een acrobatisch optreden.

Het management van Moulin Rouge heeft nu ingestemd met de eisen van zowel Parijse functionarissen als dierenrechtenactivisten die betoogden dat het onmenselijk was om landslangen onder te dompelen. Dierenrechtenactivisten meldden dat ze getuige waren van de slangen die tijdens de voorstelling hun hoofd boven water probeerden te houden.

Deze act noemen ze "the kiss" De meisjes zijn zwaar verslaafd en op deze afschuwelijk manier krijgen ze hun drugs. 

De twee  van de soorten die worden gebruikt, Zuidoost-Aziatische netpythons en Indiase pythons, zijn beschermd en terrestrisch in het wild, een feit dat ambtenaren van het kantoor van de Parijse burgemeester aan het cabaret hebben meegedeeld.

Het besluit om te stoppen met de slangenwet komt na een lange dierenrechtencampagne met petities en demonstraties. Amandine Sanvisens van de belangenorganisatie Paris Animaux Zoopolis (PAZ) begroette de stap als een "historische" stap in de richting van het beëindigen van gevangenschap van dieren in Frankrijk.

In een eerdere verklaring aan de krant Le Parisien benadrukte het cabaret: "We hebben nooit dieren mishandeld en zullen dat ook nooit doen."

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren en hun omgeving. Volg The Animal Reader op Google News en schrijf je hier in voor onze wekelijkse dierennieuwsbrief!

Wekelijkse Dierennieuwsbrief

* geeft verplicht aan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten