Translate

maandag 1 mei 2023

Weet u het nog? Walrus Freya, een blije speels dier werd in 4 landen gespot voordat ze in Noorwegen werd gedood een campagne zorgde voor een standbeeldld

 

Standbeeld van walrus Freya onthuld in Noorwegen

De speelse Freya genoot van haar show voor het publiek. Ik was woedend toen ik hoorde dat ze was geëuthanaseerd. Er waren zoveel opties om dit niet te doen.
 

Het beeld werd gefinancierd door een online campagne die binnen enkele dagen 200.000 Noorse kronen (€20.250) opbracht.


Freya kreeg wereldwijde aandacht toen ze in de zomer van 2022 badend in de baai van Oslo werd gespot en grote menigten toeschouwers trok. Ze werd ook gespot in Nederland, Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk voordat ze werd gedood in Noorwegen.

Twee dagen voordat ze werd gedood, zei de Noorse regering dat het het dier zou euthanaseren als het publiek niet van haar weg zou blijven, en noemde Freya een "aanhoudende bedreiging voor de menselijke veiligheid".


De Noorse bioloog Rune Aae bekritiseerde het besluit van de regering om Freya te doden en suggereerde dat alternatieve maatregelen hadden kunnen worden genomen, zoals het afdwingen van een blokkade rond haar of het beboeten van degenen die haar stoorden.

Initiatiefnemer Erik Holm zei dat de dood van Freya het onvermogen van Noorwegen benadrukt om voldoende leefruimte voor wilde dieren te bieden. Holm voegde eraan toe dat het beeld "voor eens en voor altijd duidelijk moet maken dat we de natuur niet altijd kunnen en mogen vernietigen als die in de weg staat."

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren en hun omgeving. Volg The Animal Reader op Google Nieuws en abonneer je hier op onze wekelijkse e-mail!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten