Translate

dinsdag 2 mei 2023

Op afstand bestuurbare elektrische schokhalsbanden bij honden in Engeland zullen eindelijk worden verboden

 


De toonaangevende liefdadigheidsinstelling voor dierenwelzijn Battersea heeft de publicatie van nieuwe verordeningen verwelkomd om het gebruik van op afstand bestuurbare elektrische schokhalsbanden bij honden in Engeland te verbieden.

De ministers hebben eind april in het parlement verordeningen ingediend die, als ze worden aangenomen, het gebruik van draagbare aversieve trainingsapparatuur op honden vanaf 1 februari 2024 verbieden. Het komt nadat DEFRA in maart 2018 voor het eerst een raadpleging lanceerde over hun impact op dierenwelzijn.


Battersea heeft lang campagne gevoerd tegen het gebruik van dergelijke apparaten, die werken door het dier een elektrische schok te geven om het te straffen voor slecht of ongewenst gedrag. Naast het reageren op de DEFRA-raadpleging over de kwestie, maakte de liefdadigheidsinstelling in november 2022 deel uit van een coalitie van dierenwelzijnsgroepen die een parlementaire receptie organiseerden ter ondersteuning van een verbod.



"We zijn verheugd om te zien dat de regelgeving dit langverwachte verbod tot stand brengt, waardoor Engeland eindelijk in lijn komt met Wales," zei Michael Webb, hoofd beleid en public affairs bij Battersea.

"Bij Battersea hebben we jarenlang opgeroepen om deze trainingsapparatuur te verbieden, die door deskundigen op het gebied van diergedrag algemeen als zowel wreed als ineffectief worden beschouwd. Niet alleen zal deze stap een enorm verschil maken voor het welzijn van honden in het hele land, het brengt ons ook een grote stap dichter bij ons langetermijndoel om het gebruik van schadelijke trainingsmethoden op dieren voor eens en voor altijd uit te roeien. "

Alle Battersea-honden worden getraind met behulp van op positieve beloning gebaseerde methoden die werken door de hond een alternatief te leren voor ongewenst gedrag in plaats van het te onderdrukken door angst. De liefdadigheidsinstelling is van mening dat deze technieken zeer effectief zijn, gedragsveranderingen op de lange termijn teweegbrengen en honden aanmoedigen om enthousiast te reageren op training zonder hun toevlucht te nemen tot angst en pijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten