Translate

zaterdag 6 mei 2023

Animal wellness Action krijgt gelijk: het is volledig onaanvaardbaar volgens de Kentucky-paardenraces dat 4 paarden de dood vonden en gaan en onderzoek starten


Kentucky Derby-paard Wild On Ice traint met Jockey Ken Tohill bij Churchill Downs voordat hij gewond raakte en moest worden afgemaakt, Louisville, Kentucky, Verenigde Staten, 27 april 2023, credit: USA Today Network via Reuters Connect

Paardenracecomplex Churchill Downs in de Verenigde Staten kondigde woensdag aan dat het zou samenwerken met de autoriteiten om de dood van vier paarden in de aanloop naar de Kentucky Derby van zaterdag te onderzoeken.

De Kentucky Derby is een paardenrace-evenement dat jaarlijks op de eerste zaterdag in mei in Kentucky wordt gehouden, te Derby r afsluiting van het twee weken durende Kentucky Derby Week-festival.

Tijdens het festival stierven vier paarden, wat zorgen opriep over het welzijn van paarden en de reputatie van de paardenrace-industrie.

Paard Wild On Ice, dat was ingeschreven om te lopen in de eerste race van de serie, moest vorige week worden afgemaakt nadat hij tijdens een training een beenblessure had opgelopen. Drie andere paarden, Parents Pride, Chasing Artie en Take Charge Briana, kwamen ook om het leven bij afzonderlijke incidenten.

Ouders Pride en Chasing Artie waren paarden van trainer Saffie Joseph Jr. die donderdag voor onbepaalde tijd uit de race werd geschorst.

Churchill Downs erkende de ernst van de situatie en verklaarde: "Hoewel een reeks gebeurtenissen als deze hoogst ongebruikelijk is, is het volledig onaanvaardbaar. We nemen dit zeer serieus en erkennen dat deze verontrustende incidenten alarmerend zijn en moeten worden aangepakt."

Wayne Pacelle, de president van Animal Wellness Action, noemde de meerdere incidenten verontrustend en drong er bij Churchill Downs en andere renbanen op aan om prioriteit te geven aan paardenwelzijn.

Hij zei in een verklaring: "Het zou een topprioriteit moeten zijn voor Churchill Downs en alle andere circuits om paardenwelzijn hun topprioriteit te maken."

Het onderzoek naar de vier paardensterfte heeft tot doel de oorzaken te achterhalen en eventuele patronen of bijdragende factoren te identificeren. De uitkomst van het onderzoek zal cruciaal zijn voor de paardenrace-industrie, omdat deze het vertrouwen van het publiek wil behouden en het welzijn van zijn paarden wil waarborgen.

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren en hun omgeving. Volg The Animal Reader op Google Nieuws en abonneer je hier op onze wekelijkse e-mail!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten