Translate

donderdag 25 mei 2023

Een zeeleeuw in Argentinië is gered nadat hij werd gevonden met een diepe wond om zijn nek veroorzaakt door een plastic ring

 Zeeleeuw met doorgesneden nek in kooi, Argentinië, foto: still uit video Fundacion Mundo Marino via Reuters

Een zeeleeuw in Argentinië is gered nadat hij werd gevonden met een diepe wond om zijn nek veroorzaakt door een plastic riem. Het incident benadrukte opnieuw het groeiende probleem van zeevervuiling en de impact ervan op dieren in het wild.

De zeeleeuw werd ontdekt in de badplaats Aguas Verdes, Buenos Aires, nadat een bewoner de Fundacion Mundo Marino had gewaarschuwd over de situatie van het dier. Biologen van de stichting konden het dier op donderdag (11 mei) vangen en behandelen.

"Het dier heeft een goede gezondheid en een lichaamsgewicht van 14 kilo (30,9 pond). Zijn actieve maar agressieve aard maakte het moeilijk om te vangen en te assisteren," zei Sergio Rodriguez Heredia, de manager van het reddingscentrum bij Fundacion Mundo Marino.

De plastic band, meestal gebruikt in industriële verpakkingen, zat diep vast tussen de nekplooien van de zeeleeuw. Na onderzoek slaagden de biologen erin om de ring te verwijderen en het dier te behandelen.


"Toen het medische team anesthetica op het dier toepaste en we rustig naar de verwonding konden kijken, bevestigden we dat er een plastic ring onder de plooien zat," legde Rodriguez uit. "Dit is meer bewijs dat afval en vervuiling in de zee die we niet kunnen zien of waarnemen onder onze aandacht wordt gebracht door deze wezens, zoals het geval is met deze zeeleeuw."

De zeeleeuw blijft onder de hoede van de stichting totdat hij volledig hersteld is.

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren en hun omgeving. Volg The Animal Reader op Google News en schrijf je hier in voor onze wekelijkse dierennieuwsbrief!

Wekelijkse Dierennieuwsbrief

* geeft verplicht aan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten