Translate

vrijdag 12 mei 2023

De politie va Bali redt veel bedreigde schildpadden uit de handen van poachers en op de Filippijnen worden poachers na een opleiding protectors van wilde dieren

 

De politie van Bali redt 21 bedreigde groene zeeschildpadden van stroper

Groene zeeschildpad, foto: Canva

De politie van Bali heeft dinsdag 21 bedreigde groene zeeschildpadden gered van een stroper. De schildpadden worden verzorgd in een lokaal natuurbeschermingscentrum en zullen worden teruggebracht naar het wild zodra ze volledig zijn hersteld.

De autoriteiten vielen het huis van een 46-jarige man binnen nadat ze meerdere meldingen van de lokale bevolking hadden ontvangen over vermoedelijke illegale handel in schildpadvlees voor consumptie. De politie van Bali ontdekte een mix van kleine en grote schildpadden in een onderhoudsbad bij de accommodatie. Als hij wordt veroordeeld, kan hij een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 100 miljoen roepia ($ 6.792) krijgen.


Dit incident volgt op een reddingsoperatie eerder dit jaar, waarbij de Indonesische autoriteiten 43 schildpadden van stropers redden tijdens een routinepatrouille van de marine in de wateren van Bali.

De populatie groene zeeschildpadden, een van de grootste zeeschildpaddensoorten, is de afgelopen jaren aanzienlijk afgenomen. Dit komt door factoren zoals jagen, verlies van nestplaatsen op het strand, verstrikt raken in vistuig en het binnenkrijgen van grote hoeveelheden plastic afval in de oceanen.

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren en hun omgeving. Volg The Animal Reader op Google Nieuws en abonneer je hier op onze wekelijkse e-mail!


Baby sea turtle





Geen opmerkingen:

Een reactie posten