Translate

zondag 21 mei 2023

Dankzij u konden we 2 verwaarloosde uitgehongerde tijgers uit een illegale particuliere fokkerij in Argentinië redden Stichting Vier Voeters houden ons op de hoogte

 

Tijger



We hebben goed nieuws over de reddingsmissie voor twee tijgers in Argentinië, ze zijn gered!

Mede dankzij jouw steun konden we deze tijgers in veiligheid brengen. We werkten daarvoor samen met het Ministerie van Milieu en Duurzame Ontwikkeling, de lokale politie en andere autoriteiten. 

De twee tijgers zaten in een illegale particuliere fokkerij in Balcarce, in de provincie Buenos Aires in Argentinië. Eén tijger is 18 jaar en de ander is vijf jaar. fokkerij in Argentinië

Vier Voeters NL
Zodra de reddingsoperatie van start ging, namen de autoriteiten de dieren in beslag en werden ze officieel overgedragen aan VIER VOETERS.

Terwijl de 18-jarige tijger in de transportkist werd geleid door zijn voormalige eigenaar, die gedurende de hele reddingsactie meewerkte, verdoofden de veterinaire deskundigen de vijfjarige. Nadat ze veilig in hun transportkratten zaten werden ze naar het vliegveld in Buenos Aires vervoerd en vertrokken ze per vliegtuig richting Jordanië.

Omdat er lokaal in Argentinië geen plek is waar de tijgers permanent in een soortgeschikte omgeving kunnen worden ondergebracht, hebben de autoriteiten VIER VOETERS om hulp gevraagd bij hun redding en herhuisvesting.

 
Reddingsmissie tijgers
Het team is momenteel onderweg om de tijgers naar ons eigen reservaat, Al Ma'wa for Nature and Wildlife in Jordanië, onder te brengen. Al Ma'Wa is een opvangcentrum dat we samen met de Princess Alia Foundation runnen.

We kunnen niet wachten om ze in hun nieuwe thuis te zien, waar ze omringd zullen zijn door de natuur en voor het eerst de geur van gras en bomen zullen ervaren. We houden jullie op de hoogte!
Nogmaals bedankt voor je steun aan deze reddingsmissie!
Team VIER VOETERS  
Bekijk online
Doneren
Afmelden
TW YT IG FB
© 2023 VIER VOETERS Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten