De Animal Welfare (Livestock Exports) Bill, die zal verbieden dat landbouwhuisdieren uit Groot-Brittannië worden geëxporteerd voor de slacht, is de laatste fase in het parlement gepasseerd en zal binnenkort wet worden.
Decennialang zal er eindelijk een einde komen aan deze gruwelijke, onnodige en achterhaalde handel, die miljoenen dieren heeft onderworpen aan lange, slopende reizen in krappe voertuigen, met lijden, uitputting en zelfs de dood tot gevolg.
Deze overwinning is het resultaat van de onvermoeibare inspanningen van tal van organisaties, waaronder Compassion In World Farming International (CIWF), dat al meer dan 50 jaar strijdt tegen de export van levende dieren.
De undercoveronderzoeken van CIWF hebben de barre omstandigheden aan het licht gebracht die dieren tijdens het transport doorstaan, en hun evenementen hebben bijgedragen aan het vergroten van het publieke bewustzijn over deze kwestie. Door middel van hun petities is CIWF een leidende kracht geweest bij het aansporen van de Britse regering om actie te ondernemen. Deze wetgeving is een belangrijke stap in de richting van een meer medelevende en ethische behandeling van dieren.
"Dit is een grote dag om te vieren en een waar lang naar is uitgekeken. Decennialang hebben landbouwhuisdieren deze zinloze en moeizame export naar het continent doorstaan - maar nu niet meer! Ik ben fenomenaal trots op onze supporters wiens toewijding en doorzettingsvermogen hebben bijgedragen aan het behalen van deze zwaarbevochten overwinning", aldus Philip Lymbery, CEO van CIWF in een verklaring.
"Het is een zeer moeilijke reis geweest om dit beleid over de streep te trekken, met veel struikelblokken onderweg. Het is een opluchting om te zien dat deze gruwelijke praktijk nu voor eens en voor altijd eindigt en we feliciteren de premier en zijn regering met het feit dat ze dit mogelijk hebben gemaakt", vervolgde Lymbery.
Wereldwijd ondergaan miljoenen landbouwhuisdieren elk jaar reizen van honderden of zelfs duizenden kilometers, om bij aankomst te worden geslacht of vetgemest in onmenselijke omstandigheden. Runderen, schapen, varkens en andere boerderijdieren worden routinematig dagen of zelfs weken achtereen over de weg of over zee vervoerd, waarbij ze enorm kunnen lijden.
De Animal Welfare (Livestock Exports) Bill zal bijdragen aan het groeiende wereldwijde momentum om het welzijn van levende dieren die lange en onnodige reizen ondergaan te verbeteren. Australië heeft zich ertoe verbonden de export van schapen tegen 1 mei 2028 te beëindigen en vorig jaar verbood een Braziliaanse rechtbank de export van levend vee uit de havens van het land. CIWF blijft pleiten voor een verbod op deze wrede handel in de EU en Noord-Ierland.
Lees meer over het succes van de Ban Live Exports Campaign, HIER!
Bron: www.worldanimalnews.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten