Translate

zaterdag 18 mei 2024

Vanaf mei 2028 verbiedt Australië de vreselijke export van levende schapen over zee : helaas zal levend export van koeien, stieren en kalveren niet worden verboden

 

16,000 schapen aan boord tot de enkels in de uitwerpselen en geen water

The live trade needs to stop and convert to a chilled and frozen meat trade only

Australië heeft zaterdag aangekondigd dat het de export van levende schapen over zee vanaf mei 2028 zal verbieden vanwege zorgen over dierenwelzijn. De uitvoer van levende runderen over zee - stieren, koeien en kalveren - zal niet worden verboden.

Het besluit om de export van levende schapen over zee te verbieden, volgt op de toezegging van de Labour-regering om een einde te maken aan de controversiële praktijk. De export van levende schapen over zee heeft veel kritiek gekregen van dierenwelzijnsorganisaties.


Januari 2024 Geen water geen voer
A ship carrying around 14,000 sheep and 2,000 cattle is marooned off the coast of Australia in sweltering heat after it was forced to abandon a trip through the Red Sea, causing outcry from people concerned about the animals' welfare.
 levende schapen over zee

De reis van de export van levende schapen begint met vreemden die schapen uit de vertrouwdheid van hun boerderij halen en ze zonder voedsel of water naar een weide vervoeren, legt de dierenwelzijnsorganisatie Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) uit.

Nadat ze een paar dagen op de weide hebben verbleven, ondergaan ze nog een lange reis naar een haven. Daar worden ze op een schip geladen, waar handlers soms elektrische prikkers gebruiken om ze in beweging te krijgen.

Aan boord van het schip worden tot 60.000 schapen geconfronteerd met extreme omstandigheden. Ze worden opgesloten in onreine hokken en blootgesteld aan hoge hitte en vochtigheid. Door de drukke en smerige omgeving kunnen de schapen gewond of ziek worden.

Bij aankomst op hun eindbestemming worden ze nog steeds geconfronteerd met barre omstandigheden en mogelijk onmenselijke slachtingen.

Schapenhouders

Minister van Landbouw Murray Watt wil de industrie vier jaar de tijd geven om zich aan te passen aan het verbod. Als onderdeel van de overgang heeft de regering 107 miljoen Australische dollar (ongeveer 66 miljoen euro) toegezegd over een periode van vijf jaar om werknemers en boeren te ondersteunen die getroffen zijn door de aanstaande veranderingen.

De wetgeving die nodig is om het verbod te formaliseren, zal naar verwachting tijdens de huidige zittingsperiode van het federale parlement worden ingevoerd.

Vorig jaar werden ongeveer 684.000 schapen geëxporteerd, volgens Australische handelsgegevens. De meeste geëxporteerde schapen worden naar het Midden-Oosten gestuurd, waarbij de reis naar bestemmingen als Koeweit, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten ongeveer twee weken duurt.

De sector heeft te maken gehad met hevige kritiek en publieke reacties, vooral na incidenten zoals de dood van 2.400 schapen door hittestress in 2018, wat leidde tot oproepen tot strengere dierenwelzijnsnormen.

Meer recentelijk, in januari, kreeg een schip met 14.000 schapen en 2.000 koeien op weg naar Israël te maken met ernstige problemen toen het in extreme hitte voor de Australische kust strandde.

Volg ons voor dagelijks dierennieuws - steun dierenwelzijnsjournalistiek door te doneren aan The Animal Reader


Bron: Animal Reader www.animalreader.com
Animals Australia
RSPCA
  • TAG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten