zondag 2 februari 2014

Dansende slangen in India met dichtgenaaide lippen worden in beslag genomen. Is er dan toch hoop voor deze dieren?

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen www.wildlifesos.org is een van mijn favoriete organisaties in het buitenland. Ik ben blij dat ik maandelijks contact met ze heb. Trots ben ik op hen en het geweldige werk voor verwaarloosde dieren. Eindelijk  een organisatie niet gerund door buitenlanders maar uit India zelf. Ze hebben niet alleen kennis van zaken maar ook en groot hart voor dieren.

Dansende slangen in India krijgen chip
                   
Foto: WildlifeSOS          Bekje van slang is open gekipt
 
Ongeveer 300 keer per MAAND neemt WildlifeSOS in India dansende slangen in beslag. De regering van India wil af van het fenomeen dansende slangen. Bij veel van de slangen worden de lippen vastgenaaid om zo te voorkomen dat de ‘eigenaar’ wordt gebeten. Het dier kan zo niet eten en na een tijd van uithongeren wordt slang gedood en moet een andere slang de ellende overnemen.
  

Veterinaire zorg voor de in beslag genomen slang
De toeristische slangenbezweerders die veelal in de straten van New Delhi zijn te vinden, moeten hun slangen laten chippen. De wetgevers in de hoofdstad willen zo de levensomstandigheden van de slangen in de gaten houden. "Veel bezweerders zijn niet in staat om voor hun slangen te zorgen," zegt wethouder van Milieu Deepak Shukla.  Bezweerders die hun slangen niet laten chippen, riskeren een boete. Dierenrechtenorganisaties zijn fel tegen de dansende slangen in India.

 Om de slangen op de juiste manier te laten dansen, worden de dieren volgens de organisaties vaak fysiek mishandeld. Bezweerders rukken bijvoorbeeld de tanden van de slangen eruit, zodat deze niet voor zichzelf prooi  kunnen vangen in de natuur.


 

2 opmerkingen:

 1. Alsof het wegwerpartikelen zijn.
  Heb dit nooit geweten maar ik hou zowiezo niet van dieren ter vermaak vd mens.
  Walgelijk en geweldig dat ze hier goed tegen optreden. heel knap en kost veel doorzettingsvermogen om voet aan de grond te krijgen.
  Al deze ellende kan grotendeels voorkomen worden door een omslag in het denken en handelen vd mens. Meer is er niet voor nodig. Maar voor het zover is zullen we keihard onze stem moeten laten horen tegen misstanden en wreedheden jegens dieren. dat is waar een beschaving begint.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Cath. De kracht van de toeristen. Dansende beren,. dansende slangen, dansende aapjes, allemaal verboden doordat de toeristen weg blijven. Jammer genoeg gaat het in die landen niet om dierenwelzijn maar de toerist. Nou ja, rechtsom, linksom, als het maar stopt.

   Verwijderen