zaterdag 1 februari 2014

WOW!! De 11-jarige Dylan redt 2 paarden van de slacht met een Facebook actie‘Mensen moeten paarden dankbaar zijn voor wat ze doen voor de mensen’Dylan Dommershuyzen met zijn vriend Fjordenpaard Bruno

Dierenbescherming Amsterdam is ontzettend blij met jonge dierenbeschermers als Dylan. Hij kreeg zijn liefde voor dieren met de paplepel ingegoten door zijn moeder Michelle Polman, oprichter en beheerder van de Paarden –en de Konijnenopvang in Amsterdam.

De afgelopen dagen heeft Dylan zich met hart en ziel ingezet voor paarden die geveild zouden worden na het ter ziele gaan van een zorgboerderij/manege in Limburg. Omdat Dylan bang was dat de paarden bij de slager terecht zouden komen, startte hij een facebook-actie om de mensen op te roepen geld te doneren. Met de opbrengst wilde hij meer geld kunnen bieden dan de handelaren. Dylan heeft nu met zijn actie 2 paarden kunnen redden, Kenzo en First. Van geld dat na zijn oproep bij elkaar is gebracht door dierenbeschermingsorganisaties, is nog een derde paard gekocht, Wedford. De drie paarden komen binnenkort naar de Paardenopvang waar ze een thuis hebben totdat ze eventueel herplaatst worden.

Dierenbescherming Amsterdam zocht Dylan op in Osdorp waar de Paardenopvang gevestigd is.

Waarom wilde je deze paarden redden?

‘Ik weet dat ik niet alle paarden kan redden, maar ik wilde toch iets doen. Het begon met het paard Kenzo. Hij is wat ouder en heeft zijn hele leven keihard gewerkt. Op de zorgboerderij werd hij ingezet om met gehandicapte mensen te werken. Toen de zorgboerderij geen geld meer had, moest hij weg. De kans was heel groot dat mensen hem niet meer wilden hebben en dat hij afgedankt bij de slager terecht zou komen. Kenzo heeft dit niet verdiend. Mensen moeten paarden dankbaar zijn voor wat ze doen voor de mensen.’

Kenzo en First

Het paardenprobleem is groot, veel paarden komen bij de slager terecht. Sommige mensen zeggen dan: ‘die paar paarden redden heeft toch geen zin’. Wat vind jij daarvan?

‘Als alle mensen zo denken, dan gebeurt er nooit wat. Ieder paard heeft recht op een goede verzorging en een goed leven. Het is heel zielig dat zoveel paarden slecht terecht komen omdat mensen geen geld meer hebben of omdat mensen niet goed weten hoe ze een paard moeten verzorgen. En er zijn ook slechte mensen die het niets kan schelen. Er moeten dus mensen zijn die opkomen voor de paarden en zo laten zien dat het anders moet en kan.’

Wat zou jij willen zeggen tegen de kinderen die graag een pony of paard willen?

‘Denk heel goed na voordat je er aan begint. Je moet heel goed weten hoe je een paard moet verzorgen. Het is best ingewikkeld en het kost veel geld. Veel mensen weten niet dat de hoefsmid en de dierenarts ontzettend duur zijn. Ook weten veel mensen niet dat paarden ziek kunnen worden van stress en ongelukkigheid omdat ze altijd op stal staan, nooit in de wei mogen of omdat ze heel eenzaam zijn. Wist je dat een paard helemaal niet alleen kan staan?’

Bron: Dierenbescherming Amsterdam

WAT GING ERAAN VOORAF ??

 Omroep Piep! koopt paarden vrij

Na de faillietverklaring van zorgboerderij en manege Tara-manda zijn vandaag 28 paarden geveild, waarvan een negental jarenlang dienst hebben gedaan als therapeutische dagbesteding voor gehandicapten. Omdat een aantal paarden grote kans maakten bij de slacht te belanden is Omroep Piep! een inzamelingsactie gestart. En met resultaat! Zojuist zijn Doortje, Frits, Guus en Oquenda eigendom geworden van Omroep Piep en Stichting Paard in Nood.

Doortje - Tara-mande - paarden vrij
Doortje
Doortje - Tara-mande - paarden vrij
Doortje
Frits - paarden vrij
Frits
Frits - paarden vrij
Frits
Guus - paarden vrij
Guus
Guus - paarden vrij
Guus
Oquenda - paarden vrij
Oquenda
Oquenda - paarden vrij
Oquenda
We zijn ongelofelijk blij met alle donaties en lieve reacties van mensen die zich zorgen maakten over deze paarden. Het is geweldig dat wij in ieder geval 4 paarden in de gevarenzone hebben kunnen behoeden van een naar lot”, aldus Karen Soeters, oprichter van Omroep Piep!
Ook heeft Omroep Piep! bijgedragen aan de aankoop van een paard door Stichting Paardenopvang Amsterdam.
“We hebben vooral samengewerkt en gekeken hoe we zoveel mogelijk paarden konden aankopen die zich in de gevarenzone bevonden. Als paal boven water staat dat de aankoop van paarden via een veiling naar aanleiding van een faillissement volstrekt onwenselijk is. Een dier is geen ding! En buiten dat kunnen potentiële kopers op basis van de weinige informatie op de website geen weloverwogen beslissing nemen.”
We zijn onze donateurs ontzettend dankbaar dat jullie het mogelijk hebben gemaakt Guus, Frits, Doortje, Oquenda een tweede kans te geven. Ook Kenzo, First en Wedford krijgen die kans via Stichting Paardenopvang Amsterdam.
Voor de andere twee paarden die zich in de gevarenzone bevonden, zijn de vooruitzichten goed en in ieder geval geen slacht.

Omroep Piep! – een initiatief van internet-community PiepVandaag.nl – werft op dit moment leden om naast internet ook op televisie en radio meer aandacht aan dier, natuur en milieu te besteden. Het lidmaatschapsgeld wordt door de omroep in wording direct gedoneerd aan specifieke acties van goede doelen, zoals nu aan Stichting Paard in Nood voor de paarden van Tara-manda.

Met dank aan :

©PiepVandaag.nl

Omroep Piep!
                                                                                                 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten