maandag 17 februari 2014

Politiebericht Terneuzen: Eigenaar laat hond met tumor van 4 kilo op straat zwerven

Vreselijk bericht. Hij had ook een betaalregeling met de dierenarts kunnen maken. Er zijn zoveel mensen die geen geld meer hebben voor de dierenarts maar een betaalregeling is altijd mogelijk. Ook kan men zich melden bij het plaatselijk Dierenasiel om hulp. Waar een wil is, is een weg. Laten we hopen dat de man een forse straf krijgt.

Zwaar verwaarloosde zieke hond geƫuthanaseerd

            
Politie Terneuzen - De eigenaar van een zwaar verwaarloosde hond krijgt een proces-verbaal uitgereikt na onderzoek van een dierenagent. Het dossier is doorgestuurd naar de officier van justitie.

Zwervend

Een dierenagent wordt door een medewerker van de dierenbescherming geattendeerd op een zeer magere Beagle met een enorm gezwel tussen haar poten. De hond is vorige week donderdag zwervend aangetroffen in de gemeente Terneuzen en door de dierenambulance meegenomen naar een dierenkliniek. De dierenagent stelt een strafrechtelijk onderzoek in en weet de eigenaar van de Beagle te achterhalen.
 
Verwaarloosde Beagle

Geldgebrek

Uit het gesprek met de eigenaar blijkt dat de hond in het verleden wel is bekeken door een dierenarts, maar dat haar de nodige medische zorg is onthouden vanwege geldgebrek. Gevolg hiervan is dat de Beagle nu nog 12 kilo weegt, inclusief de tumor van ongeveer vier kilo. Ook heeft zij last van ontstoken slijmvliezen en diabetes. Gezien de zeer slechte toestand waarin de hond verkeert, is besloten om haar humaan te euthanaseren.

2 opmerkingen:

  1. Wat respektloos en wreed ,om je dier zo achter te laten .... geen woorden voor ,ik ben sprakeloos .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook zo RISA. Het arme dier!! Als het waar is dat een dierenarts de hond heeft bekeken en door geldgebrek niet behandeld dan is dat een schande. De DA had toen de Dierenbescherming in moeten schakelen. Zo geef je een dier niet mee aan de eigenaar. Bedankt voor je reactie

      Verwijderen