vrijdag 14 februari 2014

Kledingmerk Burberry beweert diervriendelijk? bont te gebruiken maar niets is minder waar ( video en petitie )https://help.four-paws.org/en/burberry-killing-fur-animals-fashion     Petitie

Burberry: Kies voor BONTVRIJ

 Burberry, het Britse exclusieve kledingmerk, kent een lange traditie. Ze zijn wereldberoemd geworden met de bekende Burberry ruit en hun trenchcoats, ze zijn leverancier voor de Britse koninklijke familie – en ze gebruiken echt bont! Vossen, wasbeerhonden en nertsen worden voor de Burberry collectie gedood en hun vacht wordt verwerkt in kragen en bontranden op sjaals en capuchons.
 

Burberry rechtvaardigt het gebruik van bont door te stellen dat hun Finse leverancier Saga Furs juist veel waarde hecht aan dierenwelzijn bij het fokken van pelsdieren. Echter; nieuw beeldmateriaal laat zien dat dieren op de Finse pelsdierhouderijen net zo'n armzalig leven hebben als alle andere dieren in de bontindustrie. Opgesloten in te kleine gaaskooien, waaronder bergen uitwerpselen zich opstapelen, zijn de dieren niet in staat ook maar enigszins een natuurlijk leven te leiden. Veel dieren hebben een ziekelijk overgewicht en geïnfecteerde ogen. Op hun laatste dag worden ze voor de ogen van de andere dieren door middel van elektrocutie gedood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten