zondag 23 februari 2014

Oh my God !! Arme diertjes......Beste lezers. Om de gevoelens van machteloosheid bij het zien van deze foto's te verzachten deel ik u mee dat ik dit vreselijk bericht zal vertalen en door sturen naar de WSPA in de UK, IFAW in Canada, RSPCA International en nog meer wereld dierenwelzijnsorganisaties. Heeft u een tip dan hoor ik dat graag. Deze verschrikkingen te melden aan organisaties in Nederland heeft geen zin.

Muhammed Muheisen, fotograaf voor het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP), legde het bestaan vast van de zogeheten 'performing monkeys' in Pakistan. Het gaat om aapjes die in het wild bij hun moeder worden weggehaald om een carrière als straatartiest te beginnen.
© ap.
Ze worden in kostuumpjes gestoken om vervolgens allerlei trucjes te leren, zoals dansen, handen schudden en groeten. Volgens Ataullah Niazi (46), die al sinds zijn elfde apen traint, duurt het drie maanden om een aapje op te leiden. Hij is in het bezit van drie van deze straatartiesten, die elk ongeveer 500 roepies (ruim 5 euro) per dag voor hem verdienen: net genoeg geld om zijn acht kinderen eten te geven.

Dierenrechtenorganisaties spreken geregeld hun afschuw uit over de praktijken. De aapjes zouden stelselmatig door hun trainers worden mishandeld. Tijdens de training worden ze met een stok geslagen en krijgen ze een touw rondom hun nek zodat ze er niet vandoor kunnen gaan.

     

© ap.
© ap.
© ap.
© ap.
© ap.
© ap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten