maandag 3 februari 2014

De Olympische gedachte?Tijdens de Olympische Spelen in Sotsji worden alle zwerfhonden vergifigd of doodgeschoten


En weer zijn dieren de dupe van sport evenementen. Maar ook mensen. OS in 2000 in Australië. Alle Aborigines werden in kampen ondergebracht buiten Sydney. Australië was bang dat toeristen de veelal aan alcohol verslaafde inboorlingen zou zien.

In Afrika mochten bij de OS de Afrikanen zelf geen souvenirs verkopen. De vaak armoedig geklede Afrikaan paste niet in het picture van de Olympische gedachte ??  

Met voetbal competities is het voor de dieren al een drama geweest. Overal bij een EK of een WK voetbal werden de straathonden als eerste afgemaakt. Nu dus weer in Rusland. De landen zelf hebben de overlast veroorzaakt door geen sterilisatieprogramma's op te zetten. Het is te gemakkelijk om te zeggen de dieren zijn gevaarlijk en moeten worden opgeruimd. Als dit onderdeel is van de Olympische gedachte voor mens en dier dan is het slecht gesteld met de sportwereld !!
Sotsji 2014 Het stadsbestuur van het Russische Sotsji wil tijdens de Olympische Spelen nog meer zwerfhonden afmaken dan de afgelopen jaren al werd gedaan. Dat heeft Basja Services, een bedrijf dat zegt te zijn ingehuurd voor de taak, bekendgemaakt.
 
 
Het hoofd van Basja Services, Aleksej Sorokin, zei te zijn ingehuurd voor de 'vangst en en verwijdering' van honden. Hij wilde niet zeggen of de baasjesloze viervoeters worden afgeschoten of vergiftigd, of waar de lichamen van de honden terechtkomen. Volgens Sorokin doen zijn mensen belangrijk werk, omdat er duizenden zwerfhonden in Sotsji zitten en sommige 'kinderen bijten'.

Een repetitie van de openingsceremonie werd vorige week verstoord door een zwerfhond, aldus Sorokin, die dat incident hoog opnam. 'Een hond rende het Olympische stadion Fisjt binnen. Wij hebben hem weggehaald', zei Sorokin. 'Stel je voor dat zoiets tijdens de echte openingsceremonie gebeurt, god verhoede. Het zou een schande voor het hele land zijn.'

Het stadsbestuur van Sotsji beloofde vorig jaar nog asielen te bouwen voor de zwerfhonden. Er lijkt echter weinig terecht te zijn gekomen van de plannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten