maandag 24 februari 2014

Jaarlijks sterven 100.000 dieren op gruwelijk wijze door dierproeven die vele malen eerder zijn getest ( petite )

Werkgelegenheid noem ik dat. Specialisten hebben daar ook een handje van. Eenmaal patiënt en je blijft patiënt  Een herhaling van overbodige onderzoeken onder het mom van stel je voor dat .....

            

Geloof het of niet dit zijn beagle honden in laboratoria in Nederland!!

"Help mee om overbodige veiligheidstests op proefdieren te stoppen"

 
Ook dit gebeurd in Nederland !!
 
Ieder jaar sterven in Nederland ruim 100.000 dieren op gruwelijke wijze, omdat ze worden gebruikt bij het testen van stoffen waarvan de giftigheid allang is aangetoond. In het Radio 1 programma Vroege Vogels van de VARA riep directeur van de Dierenbescherming Frank Dales vanmorgen iedereen op om een petitie te tekenen die een einde moet maken aan deze onnodige, vaak wrede dierproeven.

Het gaat om proeven die verplicht moeten worden uitgevoerd om de veiligheid van stoffen te onderzoeken in alledaagse producten als wc-verfrissers, snoepjes en balpennen. De voorspellende waarde ervan is echter nihil en vaak worden de tests onnodig vaak herhaald. “Het is een wazig wereldje waarin je nauwelijks informatie krijgt over welke bedrijven welke stoffen laten onderzoeken op welke dieren,” zegt Dales. Vast staat echter dat het gebeurt, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Het gaat om muizen, ratten en konijnen, maar ook om honden, katten en paarden.

 
Arm aapje!!! Uit het wild gestolen

Gedwongen traditionele dierproef

De Dierenbescherming wil dat deze overbodige tests stoppen. En snel! Volgens Huub Schellekens - hoogleraar medische biotechnologie en autoriteit op het gebied van dierproeven - kan dat zonder grote problemen. Hij stelt dat er nog steeds zoveel onnodige diertests worden gedaan omdat producten dan het snelst worden goedgekeurd: “Werk je met alternatieven, dan moet je veel tijd stoppen in het onderbouwen van je keuze om geen dierproeven in te zetten. En loop je ook nog eens de kans om alsnog te worden gedwongen de traditionele dierproef te doen. De keuze is dan snel gemaakt.”

 
Voor het testen van oogdruppels en schoonmaakmiddelen/ Kan het nog absurder?

Zegt u ook NEE tegen overbodige diertests?

In der naam van de wetenschap !!!

Met de petitie tegen onnodige dierproeven wil de Dierenbescherming de discussie aanjagen en in gesprek treden met betrokken partijen. De bedoeling is dat de petitie op Wereldproefdierendag, 24 april aanstaande, wordt overhandigd aan een nog te bepalen persoon of instantie.

Zegt u ook NEE tegen overbodige veiligheidstests op proefdieren? Teken dan de petitie op Dierenbescherming/NEE.


 
De angst in de ogen....het gaat door merg en been !!!

3 opmerkingen:

 1. Met welk recht misbruikt de mens dieren...
  Is de mens niet een verbazingwekkend dier?
  Hij doodt wilde dieren - vogels, kangoeroes, herten, alle soorten katten, coyotes, bevers, marmotten, muizen, vossen en dingo's - om zijn miljoenen gedomesticeerde dieren en hun voeder te beschermen.
  Dan doodt hij zijn gedomesticeerde dieren en eet ze.
  Dit op zijn beurt doodt de mens bij miljoenen, omdat het eten van al die dieren leidt tot degeneratieve - en dodelijke –ziekten.
  Het bedreigt de gezondheid vanwege aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, nierziekten en kanker.
  Vervolgens martelt en doodt de mens miljoenen meer dieren om te zoeken naar genezing van deze ziekten.
  Elders, miljoenen andere mensen worden gedood door honger en ondervoeding omdat voedsel dat ze konden eten wordt gebruikt om gedomesticeerde dieren vet te mesten.
  Een trieste lach bij de absurditeit van de mens, die zo gemakkelijk en zo hevig doodt en een keer per jaar, kaarten stuurt en gaat bidden voor vrede op aarde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed verwoord Leny. Vooral de kerstkaart pfffffff Dank je voor je waardevolle inbreng

   Verwijderen
 2. Godgod, de Dierenbescherming ontdekt dierproeven. Uiteraard op haar gebruikelijke halfhartige manier. Ze schrijft bijv.:
  "Van de 600.000 dierproeven die jaarlijks in Nederland worden gedaan, zijn er circa 100.000 volslagen onnodig."

  Hieruit blijkt dus dat de Dierenbescherming NIET principieel tegen dierproeven is, alleen tegen "overbodige". Ja hallo, wie is hier niet tegen?!

  DB moet dus veel beter motiveren waarom die 'overbodige' dan TOCH gedaan worden. Die handtekeningen gaan zo meteen de prullenbak in. Vermoedelijk is dit dan ook niet meer dan een verkapte ledenwerfactie (zoals alles wat van DB uitgaat).

  De LD50 (100)-test is allang verboden, maar wordt "gedoogd". De DB heb ik er nog nooit over gehoord. Ik bedoel maar.


  BeantwoordenVerwijderen