woensdag 5 februari 2014

Ik bedank reisorganisatie TUI Duitsland voor het schrappen van orka-en dolfijnenshows !!

Namens ons allen zal ik TUI Duitsland een bedankje sturen.  http://www.tui-deutschland.de/td/de/

WSPA feliciteert TUI Duitsland met schrappen orka- en dolfijnenshows

Feb 5, 2014
De waanzin van zo'n mens die op de overgevoelige neuzen van de dolfijnen gaat staan!
 
TUI Duitsland, de grootste reisorganisatie van Duitsland, stopt met excursies naar orka- en dolfijnenshows. Dit is een belangrijke stap binnen de reisbranche en WSPA feliciteert TUI Duitsland dan ook met dit genomen besluit. 
We hopen dat meer reisorganisaties dit goede voorbeeld snel volgen.
 
Om een dolfijn te laten springen door een hoepel is het onthouden van voedsel de meest gebruikte manier. Doet het dier wat de trainer wil, krijgt het vis en niet krijgt het niets. Voortdurende lijden aan honger is wreed  Dit is een grote stap van TUI. Eerder al stapte deze grote reisorganisatie af van de olifant. Geen olifantenritten meer maar naar natuurparken om de dieren in vrijheid te bewonderen. Nu kun je daar ook vraagtekens bij zetten. Het voortdurend rijden met four wheel drives door de reservaten is ook niet ideaal maar altijd beter dan een stel toeristen op de rug. Olifanten zijn sterk maar hebben een zwakke rug.

Dierenleed in dolfinaria

Veel dolfijnen die uiteindelijk terecht komen in dolfinaria worden rechtstreeks uit het wild gevangen - bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse slachting in Taiji. Maar daarnaast voldoet het leven in een dolfinaria bij lange na niet aan de behoefte van dolfijnen, laat staan aan de behoefte van de nog vele male grotere orka’s.
Dolfijnen en orka’s in gevangenschap leven meestal in veel te kleine bassins. Maar zelfs dolfinaria met grote en aantrekkelijk uitziende bassins kunnen nooit de uitgestrekte en dynamische oceanen evenaren waar deze dieren in thuishoren. Zo zwemmen dolfijnen in het wild gemakkelijk zestig kilometer per dag, iets wat onmogelijk is in een bassin. 

Wat doet WSPA  www.wspa.nl

Veel mensen zijn zich niet bewust van het leed dat schuil gaat achter de ‘glimlach’ van een dolfijn. Het mentale en fysieke lijden dat deze intelligente dieren een leven lang in gevangenschap doorstaan is niet zichtbaar, maar daarom niet minder acceptabel.
WSPA bestrijdt dit dierenleed op verschillende manieren. Zo moedigen we reisorganisaties aan om excursies naar dolfinaria, zoals het populaire Sea World, uit hun vakantieaanbod te schrappen. Daarnaast bieden we voorlichting aan vakantiegangers, financieren we wetenschappelijk onderzoek naar de omstandigheden in gevangenschap en roepen we regeringen op dolfinaria te verbieden. 

Wat jij kunt doen

Help ons om een eind te maken aan het lijden van dolfijnen en orka's in gevangenschap. Lees hieronder hoe je kunt helpen:
 • Bezoek nooit een dolfijnenshow of een attractie met deze dieren en vermijd ook het zwemmen met dolfijnen.
 • Vertel vrienden en familie over het lot van dolfijnen en orka's in gevangenschap en moedig hen aan deze dieren alleen in de vrije natuur te bekijken. Bij een verantwoorde tour wordt interactie met de dieren vermeden.
 • Schrijf naar reisorganisaties, dolfinaria en regeringen en leg uit waarom dolfijnen en orka's niet geschikt zijn voor een leven in gevangenschap en laat de reisorganisaties beloven geen attracties te bezoeken of te promoten waar dolfijnen en orka's in voorkomen. 

2 opmerkingen:

 1. Fantastsich nieuws. Eindelijk een stap in de goede richting. Deze prachtige, intelligente en zeer sociale dieren behoren geen stomme trucjes uit te moeten halen om de mens te entertainen. Heel erg fijn dat TUI dit niet meer aan zal bieden. Willen je kinderen het wel graag zien leg ze dan uit waarom ze hier niet naartoe moeten gaan. Je moet niet willen dat een dier moet lijden voor jouw 'plezier'
  Heb ze namens mijn vrienden en familie ook een bedankje gestuurd.
  Goede daden dienen te worden ondersteund.

  Bedankt Erna voor je enorme inzet voor dieren, petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super dat je ook een bedankje hebt gestuurd Cath. Zou je me eens willen mailen of jij dit antwoord ook in je mailbox krijgt? Ik heb op beantwoorden geklikt maar weet nog steeds niet of de mensen dat antwoord ook krijgen. xxxx Erna

   Verwijderen