zondag 17 mei 2015

1 miljoen handtekeningen: Burgerinitiatief tegen dierproeven kreeg eerste publieke lezing in EP BrusselHet Europees burgerinitiatief tegen dierproeven kreeg op 11 mei een eerste publieke lezing in het Europees ParIement in Brussel.  
 
 
 
ADC is mede-organisator www.stopdierproeven.org van dit unieke initiatief en was natuurlijk aanwezig! Meer dan 1 miljoen Europeanen ondertekenden ons burgerinitiatief om dierproeven te stoppen. 
Samen met ADC's wetenschappelijk adviseur dr. Menache luisterden we naar het vurig pleidooi van dr. Greek. Dr. Greek maakte in zijn betoog brandhout van de argumentatie van de dierproefindustrie. 
 
ADC-voorzitter Danny Flies : ‘Dierproeven is iets dat bij de mensen leeft. Uit een enquête uitgevoerd door Ipsos in opdracht van ADC blijkt dat 64% van de bevolking tegen ALLE dierproeven is! Nu wij het beoogde 1 miljoen ondertekenaars van ons burgerinitiatief gehaald hebben, eisen we van de EC een reëel voorstel om dierproeven in Europa op korte termijn VOLLEDIG te vervangen door dierproefvrije methoden. Het moment is gekomen waarop politici kunnen bewijzen echt oor te hebben naar de eis van de bevolking om dierproeven voor eens en voor altijd te verbannen naar de zwartste bladzijden van de geschiedenisboeken.'
 
Wordt vervolgd!
 
 

2 opmerkingen:

 1. Geweldig en nu de volgende logische stap: Promoot alternatieven, dwing ze af desnoods en zorg voor meer innovatie op dat gebied. De reden waarom 'ze' geen geld willen steken in het ontwikkelen en promoten van alternatieven is omdat ze (nu nog) betrekkelijk duurder zijn. Maar uiteindelijk zal het goedkoper zijn en meer doeltreffend. Want hoewel de mens ook gewoon een DIER is, een zoogdier om precies te zijn, zijn we niet gelijk, zelfs niet aan een chimpansee of varken.
  Uit ethisch oogpunt zou men op ditzelfde moment nog moeten stoppen met die dierproeven. Het is barbaars, walgelijk en een 'beschaving' onwaardig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Cath, het is ook zo onlogisch dat onze medicijnen worden getest op muizen, ratten, honden. Onze DNA is totaal anders Goed uitgelegd op de video.

   Verwijderen